Fight Club
26 november '10
Plats: Allhuset, Universitetet
T-bana: Universitetet
Insläpp: Kl 21:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
21:30 BLAR Numera verkar BLAR som en trio, sedan en av medlemmarna flytt till Barcelona. Detta har egentligen inte inneburit mer än att bandet tvingats arrangera om och lägga lite fler reptimmar till förfogande. Annars är man desamma; pop och blues i ett. - Minns mitt allra första band, jag och en polare riggade upp trummor och gitarr uppe åtta trappor i ett hyresrättshus. Det resulterade i diverse hotbrev och vart rätt obehagligt efter ett tag. Men enligt klasskompisen på första våningen lät det åtminstone riktigt bra. Bandets Hemsida 22:00 Significant Others Significant Others is a Melod-Pop band based in Stockholm, Sweden.
Significant Others was formed in early 2008 with the musical unity of vocalist Ulrica Boajé and keyboardist Leif Jonsson. After a few speed humps on the road to Musictopia, in late 2009, Stef Gregory (bass) and Ted Jonsson (drums) joined the band to create its current lineup. During 2010, Significant Others has been busy in the studio recording their debut album and performing in various venues around Stockholm.
Bandets Hemsida 22:30 John Emmell Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 23:00 Skaru? Sist Skaru? spelade på Fight Club vart det nästan lite tumultartat. Bandet, som ringdes in som ersättare, fick samtalet kvällen innan och bandets saxofonist Erik lämnade vännerna hemma på sin egen kräftskiva. Men spelningen gick strålande och nu är man tillbaka med sin popinfluerade ska, för att den här gången sätta Allhuset i gungning.
- Vi är väldigt glada i bandet. Det blir är glatt och opretentiöst. Ingen metalkredd, och inga krav på publiken mer än att vi önskar att de ska ha kul. Vänta er inga deathwalls.
Bandets Hemsida 23:30 Topprovdjur Femmannabandet Topprovdjur kickade igång redan i januari förra året, men det var inte förrän killarna varit fram och tillbaka på en festival ihop som saker och ting verkligen tände till. Musikaliskt fick det stämpeln experimentell, progressiv, rock medan namnet var en helt annan femma.
- Det började som ett skämt över sommaren, vi satt och listade de olika topprovdjuren; tiger, lejon, de klassiska. Men så kom vi fram till att det nog var blåvalen ändå. Världens största största liksom. Om det nu är ett rovdjur.
Bandets Hemsida 00:00 Come Together Come Together gillar öl, soul och varandra. Sammanlagt är man sju personer, även om det – om saker och ting vill sig väl – kan komma att bli även en åttonde i ett slags sista-minuten försök att ragga upp Henriks gamla lumparpolare till trumpetare. Effektiviteten är skyhög, ambitionerna likaså och framförallt ser man fram emot att få kliva upp på Allhusets scen.
- Jag skulle nog säga att vi är ett väldigt roligt liveband. Vi har oerhört mycket känsla i oss, och det hoppas vi, och tror, når hela vägen ut.
Bandets Hemsida