Fight Club
19 november '10
Plats: Fasching, Kungsgatan 63
T-bana: T-Centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Bad Hairday Bad Hairday har spelat tillsammans i ungefär 4 år och kommer från Stockholm. De har hunnit med runt 200 spelningar runtom i sverige och framförallt Stockholm där de var förband åt Pete Doherty i januari, men även i Paris samt London där dom öppnade åt Babyshambles.
De har tidigare spelat på Fight Club åtskilliga gånger, just nu spelar de in sin debutplatta som planeras släppas i januari.
Bandets Hemsida 20:00 Oh My O Oh my O är sexmannabandet som på ett knappt år redan börjat göra sig ett namn i musikstockholm. Med toner av klarinett, basklarinett, gitarr/lapsteel, kontrabas, slagverk och sång drar Oh my O med dig i poplåtar influerade av jazz och annat som kommer i deras väg. Men det var inte i Stockholm allt började utan i Bollnäs där medlemmarna, som från början härstammar från nästan alla håll i landet, samlats på samma skola. Bandets Hemsida 20:30 Herr Bertrand Har du lyckats missa Herr Bertrand tidigare så får du här chansen igen. Som ett av Fight Club-erans mest omtyckta liveband har man gått från scen till scen, från succé till succé, och nu landat på Fasching, där bandets oklanderliga folkpop förväntas fylla lokalerna med glädje. Vem denne gåtfulle Herr Bertrand egentligen är ännu ett mysterium, men så är ju det också en del av charmen med denna Stockholmskvintett. Bandets Hemsida 21:00 Another Nation's National Anthem A.N.N.A är tillbaka på Fight Club! Med nya EP:n ’Conscious Castle’ tillgänglig på Spotify, Itunes m.m. är det återigen dags för bandet att visa vad de går för live!
- Statsapparaten var en gång ogenomtränglig: en borg som omfattade och skyddade alla och envar från varandra och sig själva. Men i de tomt ekande korridorerna, vars ljud enbart var en reproduktion av den ursprungliga källan, började ett dån av röster växa fram. Apparatens medvetande förändrades till något annat, men knappast någon förstod vad som hade hänt…
Bandets Hemsida 21:30 Coby Core Stockholmsgänget Coby Core bildades för ett drygt år sen. Avsikten var då, liksom nu, att “ta tillbaka musiken” och cementera allt det nonsens som växt upp runt omkring den, enligt killarna. Detta har banat väg för musikstilen fresh pop, och hiten “White Trees” bland annat, och till Fasching har man dessutom en ny medlem vid sin sida – gitarristen Oskar.
- Det stämmer! Vi har lockat över honom från Epelectric, Oskar Enoksson. Med honom kommer dessutom nytt material och annat trevligt som hör till!
Bandets Hemsida 22:00 Contakt Senast vi stiftade bekantskap med Contakt var det som ett sommarband på klubben SOMMAR! i Fight Clubs regi. Nu bryter man istället igenom höstdiset med sin glada popmusik, som bland annat lyfs fram av en saxofon och sångaren Gustav Hamdahls karismatiska röst och starka texter.
- Contakt spelar fortfarande glad musik, även om de nyare låtarna har lite mörkare framtoning. Men det får man skylla på hösten.
Bandets Hemsida