Fight Club
4 november '10
Plats: Debaser Slussen, Karl Johans Torg 1
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Choo Choo Det finns egentligen två kapitel av skönpoppiga Choo Choo. Den ena om hur man som powertrio spelade in en vinylsingel 2006. Och den andra om hur man våren 2007 på något vis föddes på nytt som kvartett. Nu är man ett etablerat band med turnéer i bland annat Italien, Tyskland, England och USA bakom sig och i början av 2011 kommer även albumet “Cannes”. Men redan nu kan ni lyssna in er på singeln “It’s a good thing” på valfritt socialt medium. Spelningen på Debaser är helt enkelt ingenting du vill, eller bör, missa. Bandets Hemsida 20:00 New Arrivals New Arrivals är ett minst sagt aktivt band. Nyligen släpptes albumet "Followers of the Banner", men redan inom en snar framtid väntas även en ny EP att nå marknaden. Och framförallt så står man för andra gången på Debasers scen.
- Det är rätt gött att kunna säga att man spelar på Debaser.
Bandets Hemsida 20:30 The Mountain Dogs Det har gått nästan ett kvartal sedan man stod på scen sist, men killarna i The Mountain Dogs är som vanligt mer än nödvändigt laddade inför vad som kommer att bli dess fjärde spelning. Under sommaren har man repat mer än vanligt och skrapat ihop fyra nya låtar som man hävdar är mycket starka. - Äntligen får vi känna hur det känns att stå på en av de, enligt oss i alla fall, mest prestigefyllda scenerna i Stockholm. Vi har haft en ganska lugn sommar och tidig höst med fokus på att vila oss i form. Det verkar ha fungerat då vi verkligen känner av en formtopp. Vi hoppas att den upplevda formen håller i sig till och med den fjärde då vår kära publik ska få höra lite nytt, men självklart även “gamla klassiker”. Bandets Hemsida 21:00 The Manks Efter succén på SOMMAR! sist är The Manks nu redo att ta vid där man slutade. Och vad passar då bättre än Debaser, som är mer eller mindre skräddarsytt för bandets nästan lite punkaktiga indierock.
- Jag och en polare var på Debaser för fyra år sen och sa på skoj att vi skulle stå där om tre år, slå sönder våra instrument och sluta spela. Nu är det ju förvisso ett år senare än "planerat" och min gitarr är för dyr för att slå sönder... Men man vet aldrig, sista låten kanske slutar i flisor och kaos!
Foto: Josephine Bergkvist
Bandets Hemsida 21:30 Kafkas Fever Niklas Holmström, Simon Graf, Adam Olsson och nya gitarristen Robert Wilde utgör den grymma, och i allra högsta grad Fight Club-rutinerade, indiegruppen Kafkas Fever, som den här gången eventuellt kan få understöd av en för KF-publiken ökänd indian. Men vad finns det egenligen mer att säga om dessa herrar som ännu inte blivit sagt? De är naturligtvis bättre än någonsin, men har också nyligen släppt sitt självbetitlade album för allmän beskådan.
- Tänk dig att Liam Gallagher skulle få ett barn ihop med Patti Smith och att det barnet skulle växa upp med en fetisch för skrikande gitarrer, 80-tals-synthar, och perfekta pop-melodier. Där nånstans har du oss.
Bandets Hemsida 22:00 Impulsiv Livsstil Det är minst sagt svårt att inte ryckas med när dessa fyra killar drar igång. Svängiga riff kombineras med allt från funk till soul och hiphop, i ett slags hav av melodier och beatiga rapverser. Kvällens Debaserspelning är inte bara den sista för i år, bandet har dessutom ägnat mycket av tiden på sistone åt diverse sidoprojekt. Räkna därför med ett laddat Impulsiv Livsstil på scen ikväll.
- Det känns både kul och spännande att göra denna spelning som beroende på framtida förhållanden kan bli den sista med dessa fyra medlemmar. Sist vi spelade var i början av sommaren och då gick vi av scen med en mycket positiv känsla, förhoppningsvis kommer vi kunna göra samma sak ikväll!
Bandets Hemsida