Fight Club
16 oktober '10
Plats: Fasching, Kungsgatan 63
T-bana: T-Centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Andrasko Det har skrivits på den här sidan tidigare och tåls att upprepas. Andrasko är ett riktigt höjdarband, som med sin skandinaviska soul fortsatt beröra och intressera så pass att man nu återigen står på en av Fight Clubs förnämliga scener.
- Vi är ett gammalt upcommingband som aldrig blivit något. Men vi lever ju i förväntningarnas samhälle, och så länge man är där, som upcomming, så kan man ju faktiskt bli någonting.
Bandets Hemsida 20:00 En Poppel Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Ben Hogun "In the fall of 2008, new creative directions were set and a sound embraced by all began to emerge. We want to make our own music, but like all music lovers we have our influences. We're not going to burst into orgies of name dropping who our heroes are, we know what we love, when it is so much more fun and interesting to hear what influences our listeners think we have. Wether it's music, film or any other form of art."
Ett utdrag ur Historian om Ben Hogun, Hjärtligt välkomna att skapa ny historia med oss på Fasching
Bandets Hemsida 21:00 Dance And Forget "För dryga två år sedan tröttnade synthpop-bandet Dance, bestående av Johan, Ida och Theodore, på sina mediokra framgångar. Deras vän Gabriel, en utmärkt uckelelespelare, såg dock potentialen i bandet och övertalade medlemmarna att byta genre. Gabriel presenterade Dance för sina vänner Henrik och Sofia från den melankoliska popduon Forget, som inte heller dom nått någon framgång med sina deppiga låtar om anorexia och självmord. Det blev kärlek vid första ögonkastet och ett nytt band bildades veckan därpå efter studiotrummisen Katten anlitats till gruppen.
Under de två år bandet har existerat har de blivit en grym liveakt genom deras energirika, dansanta popmusik, influerade av av akter som Tullycraft, Belle and Sebastian, Arcaid Fire och Håkan Hellström."
Bandets Hemsida 21:30 Hildas Gitarr "Hildas Gitarr är ett kompisgäng som harvat sig upp från spelningar på fritidsgårdar till allt större och större scener som Mosebacke, Strand, Fasching och Kungsträdgården. Vi har utvecklat oss till en utpräglad liveakt som alltid får publiken att röja med vår saliga blandning av Reggae/Ska/Soul/Pop och fler influenser. Vår inställning är att spela för att ha roligt och för att folk ska dansa, festa och röja! Men vi lägger också stor vikt vid att ha ett budskap i våra texter. Därför har vi valt att skriva på svenska, för att orden ska träffa lyssnaren direkt. Vi behöver folk som säger vad de tycker men samtidigt kan ha sjukt kul. Det är Hildas Gitarr." Bandets Hemsida 22:00 Riff Knives "Time flies when you’re having the time of your life. Nog känns det som igår, den där kvällen i tidiga mars 2009 när Riff Knives offentliggjorde sin existens med publikrekord och masshysteri på Fight Club Stampen. Men tiden har gått och med den har Riff Knives utvecklats och ytterligare etablerat sig som ett av Stockholms absolut bästa och tightaste liveakter. Debut-EP:n ”Rattle for Fame EP” såg dagens ljus den 12 februari 2010 och bandets musik bevisades även fungera utmärkt för avnjutning i CD-format. Ny musikalisk mark bröts med inspiration av N*E*RD, Rage Against the Machine, Beastie Boys och Infinite Mass, Bandets Hemsida