Fight Club
13 oktober '10
Plats: Debaser Slussen
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Sounds Of Leon Sounds of Leon är ett Stockholmsbaserat band som startades 2008. Johan Lindgren är hjärnan bakom bandets melodiösa, atmosfärskapande och aningen vemodiga rock som tenderar att svepa med sig sina åhörare. Övriga bandmedlemmar är David Bodin på keys, Tomas Bergström på bas och Calle Lindgren på trummor. Sounds of Leon är just nu aktuella med EP:n Public Market som släpps på den egna labeln Heartache. Kolla in deras hemsida för mer info! Bandets Hemsida 20:00 Mersi Bowcos Över ett år har förflutit sedan rockkvartetten Mersi Bowcos, ett amerikaniserat "merci buco", stod på Fight Clubs scen sist och den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge.
- Debaser är enligt mig den bästa scenen i Stockholm, så vi har egentligen alla förutsättningar till att göra den bästa spelningen hitills. Dock inte någonsin... får vi hoppas.
Bandets Hemsida 20:30 Allout – Vad sysslade de där ynglingarna med egentligen? frågade Allan uppriktigt förvånad.
– Det kallas visst posthardcore eller något liknande, svarade Julius och försökte uttala de ord som han hört en ung man med en gråtande diamant tatuerad på underarmen säga.
Ynglingarna Allan syftade på var Allout, som just genomfört en svettig spelning på Debaser. De må vara att de inte är fullt så unga längre, och inte heller jobbar på posten, men för en man som fyllt 105 år i maj är ålder något svårdefinierbart. De hade berättat att de just spelat in en skiva och att de hade för avsikt att sälja den till folk som bar på ett inre intresse att lyssna på musik av uppjagade ynglingar. Allan tyckte nog att de var lite väl häftiga men att de ändå gjort bra ifrån sig.
Bandets Hemsida 21:00 Kitchen Sink Movement Efter en sommar av utdragen lättja och uppskjutna planer är indierockkvartetten med det besvärliga namnet, Kitchen Sink Movement, äntligen tillbaka. Stockholmsbandet, som numera också sträcker sig till Uppsala, har inte bara varit in och ut i studion utan har också öppnat en hemsida man nu dagligen försöker fylla med det mesta av intresse.
- Svårt att säga om vi är så intressanta egentligen, men vi försöker. Och om skrivandet skiter sig så har vi ju alltid våran musik att falla tillbaka på.
Bandets Hemsida 21:30 Royal Radio Indierockbandet Royal Radio är tillbaka med mellanrum, mer attityd och nya medlemmar. Men hockeykörer och svängiga riff i all ära, den största bedriften sen sist är, hör och häpna, enligt bandets frontman Samuel Gajicki att man tagit ett steg tillbaka.
- De nya killarna är båda väldigt bra och kreativa låtskrivare, vilket har bidragit till att jag lärt mig att backa lite och låta de komma in. Jag tror det är jävligt nyttigt att ta ett steg tillbaka ibland.
Bandets Hemsida 22:00 År & Dar Det var på studentdagen för drygt tre år sen som vännerna i ÅR&DAR, bakfulla och jävliga, insåg att de plötsligt, likt de allra flesta i sin ålder stod på bar backe. Steget till att därifrån starta ett av Stockholms allra bästa popband, var inte alltför stort.
- När jag skriver låtar sitter jag oftast vid ett piano och då blir det lätt melodiöst, dramatiskt, vackert, rytmiskt... Och när vi sen spelar med bandet så vill vi att det ska svänga, säger sångaren Adam Pålsson. Jag undrar hur intelligenta till ex skivbolagsfolk är när det gäller tuggmotstånd. Det finns ju inte alltför mycket utrymme för konstnärliga visioner när man pratar popmusik. Utan det är mer som ett beräknande spel, som väl i sig kan vara rätt spännande.
Bandets Hemsida