Fight Club
7 oktober '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Lifestyle Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Bad Clones Stockholmstrion Bad Clones har enda sedan starten haft förtvivlat svårt att låsa sig vid en och samma genre. Istället har man blandat och vävt samman allt från swing till 40-tal och rock till blues. Man saknar helt enkelt regelrätta begränsningar - vilket också är detsamma som gör bandet så bra.
- Vi skulle egentligen kunna göra en ren poplåt, bara vi visste hur man gjorde. Det är det som är så skönt med Bad Clones, att vi kan tänka och blanda fritt. Det är svårt att bli nischad.
Bandets Hemsida 20:30 Rilgo Rilgo, som delar sitt namn med en by i Burkina Faso, består utav två medlemmar ur rockkvartetten The Theory Is Sound. För Rilgos del har man dumpat elen och istället helt övergått till det akustiska.
- Det är nånstans hårdrock utan det där hårda. Och eftersom jag egentligen skriver all min musik akustisk så är låtarnas uppbyggnad densamma som i bandet. Däremot känner man ju redan i ett tidigt stadium åt vilket håll låten ska gå.
Bandets Hemsida 21:00 David Johansson And The Urban Embassies Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Post Eastwood Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:00 2nd Pint Second Pint är ett kompisgäng som lagt rockstjärnedrömmarna på hyllan för att istället fokusera på det viktiga här i livet - att ha kul. Och det är precis vad bandets fyra medlemmar tycks ha när de går upp på scen och river av sina alster, starkt influerade utav den gamla engelska original-oien.
- När man var yngre och spelade i andra band kände man ofta "nu jävlar, hej och hå" utan att man nånsin kom någon vart. Nu när man står utan förvätningar däremot så känns det, åtminstone för mig, paradoxalt nog som det plötsligt händer grejer. Och så länge vi har roligt lirar vi på.
Bandets Hemsida