Fight Club
6 oktober '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Bring The Hoax - Vi försöker inte uppfinna hjulet på nytt. Man kan säga att vi hedrar banden från 90-talet som hedrade banden från 70-talet, så att säga. Många har sagt att vi är tredje vågen, och vi är beredda att instämma. Bandet verkar inte vara motvilliga att sätta sin musik i ett fack, men det uppstår en diskussion när frågan kommer på tal. Både 90-talsrock, powerpop och collegerock nämns. Däremot namedroppas det en hel del, många band nämns som influenser, bland dem The Posies, Dinosaur Jr, Sonic Youth, Guided by Voices, Pavement, Hüsker Du och The Replacements. Bandets Hemsida 20:30 DiaVandy DiaVandy är indiepopparen som blev electropopjunkie över en natt sedan han upptäckt Garageband...
- ...som för övrigt är ett skitprogram. Jag la spår på spår och mixade samman en massa samples. Och så tyckte folk plötsligt att det lät bra men det kändes sådär när man inte ens gjort samplingarna själv. Jag kan sitta i timmar med enstaka ljud och bara byta tills det plötsligt dyker upp ett ljud som gör att man vet hur hela låten ska se ut. Sen så har resten bara växt fram med tiden.
Bandets Hemsida 21:00 Mother's Touch Mother's Touch beskriver sin musik som ett lite gladare Alice in Chains. För likt Seattlebandet blandar man grunge med alternativ rock, även om musiken, som växt fram under det gågna året, är under ständig förändring.
- Det känns inte som ett år eftersom det varit så mycket fram och tillbaka hela tiden, medlemmar som hoppat ut och in. Det har varit mycket "börja om". Varje ny person har ju också tillfört sin grej, men nu börjar vi äntligen hitta en bra kärna i bandet. Det först nu man känner att man börjar utvecklas, hitta sin grej. Det verkar som att alla är med på det, mer eller mindre.
Bandets Hemsida 21:30 KOBRA Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:00 Combustion Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida