Fight Club
5 oktober '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Rat In A Blanket Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Jack's Residence Jack's Residence säger sig ha tagit bandets attityd från hårdrocksscenen, och vägt upp det med rak rock n roll med spridda skurar av psykadelisk inspiration.
- Vi har fått så mycket frågor om just musiken, men den är kick ass när det väl gäller. Men det har två sidor, ena stunden kan det vara jävligt hårt men så det finns där också en sida av ångest och mörker. Det kan vara hur jävla kul som helst, men så finns det alltid en baksida. Har man festat lite för mycket så ligger man där dagen efter.
Bandets Hemsida 20:30 Jing Brothers Jing Brothers spelar varken hiphop eller kommer från Kina men har en förkärlek till trasiga gitarrer & vackra melodier någonstans mellan Johnny Cash, A flock of seagulls, Ramones & Kanye West. Bandet bildades 2009 ur spillrorna av en del olika projekt, man samlade ihop låtar från dessa och släppte "Hrnstll" på bl.a Spotify för att få ett avslut på det förflutna. Jing Brothers är väldigt lata men planen är att ge ut nytt material under 2011.
-Vi är dessutom väldigt gamla o fula så ta med era föräldrar, dom gillar oss säkert!
Bandets Hemsida 21:00 Evolving Dimension Evolving Dimension kommer från Stockholm och består utav Johan, Robert, Jonny och John. Fyra kompisar med hjärtat i post-grunge men som blandar "hjärnskador och Soilwork med Springsteen".
- Det ligger mer tanke bakom musiken nu än det gjorde förut, och det kräver framförallt mer av oss. Vissa låtar måste vi verkligen nöta för att kunna spela. Vi har också en paroll inom bandet; finns det någon som inte gillar något vi gjort så måste vi ändra det. Alla måste var nöjda. Ändå har vi lyckats riktigt bra, utan problem.
Bandets Hemsida 21:30 Viperia Viperia är ett metalband från Stockholm i Sverige. Bandet har släppte sitt debutalbum som kom ut i december 2009, The Dying Embers. Skivan går i en röd tråd med sin triologi som koncept med låtarna Fimbul winters, Last Battle och A new world. Bandet står och balanserar mellan gamal tung klassisk metal och snabb brutal nyskapad thrash metal. Blandningen blir en tunggungande melodsik metal med rakbladsvassa och snabba riff som passar utmärkt att headbanga till. Med två nordiska finaler i Emergenza music festival och ny settning är det uppenbart att The Dying Embers inte är de sista vi kommer att få höra av Viperia. Bandets Hemsida 22:00 Focal Point Focal Point har spelat ihop sen årskurs nio och gjorde då vad man kunde utifrån de förutsättningar som fanns. Resultatet vart något förenklad thrash, med oldschoolinslag. Men mycket vatten har runnit under broarna och det nu fyra år äldre Stockholmsbandet har tagit väldiga kliv i utvecklingen.
- Vårat mål med musiken är att bevara intensiteten från extrem metal och blanda det med känslan av lite mer... catchiga hooks lånade från 70-talets proggrock.
Bandets Hemsida