Fight Club
30 aug '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Snöspindel Femmannabandet Snöspindel har funnits i närmare två och ett halvt år. Precis som då är målsättningen att skriva musik som både är rolig att framföra och rolig att lyssna på. Något som vid tillfälle summerats som - antibluesmetal.
- Det var en flummig kille i Östberga som droppade det. Vi skulle spela in en demo på ett ställe, och ljög ihop att vi var från just Östberga för att få göra det gratis. Men det slutade med att något hiphopgäng sprängde ljudkortet. Hur man nu bär sig åt för att göra det med hiphop...
Bandets Hemsida 20:30 Escape
Saknar du den gamla skolans hårdrock? 80-talets trashscen med Metallica, Iron Maiden och annan classic rock. Då borde Escape definitivt vara något för dig. Escape tar en tillbaka till rötterna och utlovar svettiga minuter för de som tar sig till Stampen.
- Det är tungt och snabbt, och gillar man den tidigare sortens metal snarare än dagens, typ In Flames där det är väldigt mycket growl och så, då ska man absolut komma och se oss.
Bandets Hemsida 21:00 Juniper Nova Sedan Juniper Nova gästade Fight Club senast har man dels hunnit med att medverka på en större festival i Frankrike samt spelat in släppt en andra skiva. Musiken är generellt något mer experimentell än tidigare, friare i formen, och betydligt klarare och mer målmedveten än när bandet spelade in sina första spår 2008.
- Det är väl egentligen rätt mörk och melankolisk rock. Det är ganska mycket dissonanta ackord som ändå känns ganska harmoniska. Men det är inga rena harmonier utan lite, lite lite komplexare lyssning, vilket jag tycker känns väldigt typiskt oss.
Bandets Hemsida 21:30 Gullmarsplan Det är förstås lätt att ta för givet att detta Stockholmsband har sina rötter på Gullmarsplan. Men icke. Dessa Haningekillar använder istället namnet för att skildra den sinnesstämning som Gullmarsplan bidrar till. En slags dystopisk urban rock vars texter stundtals för tankarna till Thåströms.
- Det låter verkligen som att man är på Gullmarsplan en lördagskväll när krogen stängt. Man är inte full längre utan man hade bara inte råd med den där sista ölen, plus att cigaretterna är slut. Där nånstans har ni oss.
Bandets Hemsida 22:00 Les Fleurs du Mal Ur vällande rök och med svarta solglasögon träder Les Fleurs du Mal fram för att ta dig med till ett mörkt land där musiken går i moll och drivs framåt av trummaskinsdunk. Den senaste tiden har inneburit en revival för 80-talets engelska post-punk och många band har låtit sig influeras av till exempel Joy Division. Les Fleurs du Mal, i sin tur, sneglar mot gothen, en genre som idag mest förknippas med vampyrromantik. Men även om Les Fleurs du Mal lever på natten tar bandet lyssnarna tillbaka till rötterna och texterna handlar om det verkliga livets plågor och utanförskap. Till skillnad från sina nu åldrade föregångare inom genren, erbjuder dock bandet en lösning. Sedan är valet är ditt: blomman eller vapnet. I höst släpper de sin första EP ”I” och är förband åt tyska gothlegendaren Artaud Seth’s Merciful Nuns på Gothenburg Gothic Gathering i Göteborg. Bandets Hemsida