Fight Club
17 juni '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Jaquline Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Boogy Point Alva och Beata utgör popduon Boogy Point och träffades under komfirmationen för snart tio år sen. Därefter hade man sporradisk kontakt eller som man själva uttrycker det "hyfsad koll på varandra", och när Beata flyttade till Stockholm, och tjejerna börjat umgås allt mer, föddes idén om att bilda ett band.
- Jag smsade i december och undrade om inte hon hade ett popband jag kunde spela cello i. Fick svaret "nej, men vi kan starta ett" och på den vägen är det.
Bandets Hemsida 20:30 Victoria Lady Limenza
Victoria inledde sin musikaliska bana redan vid tio års ålder när hon började tonsätta dagbokstexter. Därefter har det så småningom kommit att handla om en ständig jakt efter skickliga musiker att vidareutveckla sin akustiska soulpop med. Därför har hon nu med sig Carlos Villalobos, de båda amerikanerna Derek January och Chuck Anthony, samt Paulo Murga. De två sistnämnda med ett förflutet i bland annat Blacknuss.
- Jag kan inte förklara det men jag vet alltid exakt hur allt ska låta, i mitt huvud. Och jag är jättemån om detaljer. Därför måste de jag jobbar med vara exakt likadana, och det har de verkligen varit.
Bandets Hemsida 21:00 BLAR Man ser gärna sig själva som ett bluesband, även om låtmaterialet, styvt räknat bara uppnår 35% blues. Resterande procent är fyllda utav pop, ballader och finsång. Vännerna, som känt varandra sedan början på 80-talet, gjorde sitt första gig tillsammans på en 40-årsfest (20+20) däromkring för att sedan återförenas när samma vänner gick och blev fyrtio. Det blåste nytt liv i det gamla musikintresset.
- Vi tyckte att "vafan nu när barnen är stora så kan man ju börja lira igen". Sen fick jag av arbetsmarknadsmässiga skäl ledigt på fredagar under hösten, vilket jag ägnade åt att skriva låtar. Och det resulterade i det här.
Bandets Hemsida 21:30 Skaverage People Skavarage People hämtar mycket utav sin inspiration från den amerikanska high school-skaten, skans så kallade tredje våg. Det kommer att bli svettigt, röjigt, dansant - och trångt. Skavarage People består nämligen av hela åtta personer som i sin tur ska trängas på Stampens lilla scen.
- Vi repar en gång i veckan och då skickas det mass-sms. Vi har en (rep-)tid som vilken idrottsträningstid som helst och kommer man inte så får man helt enkelt inte spela match.
Bandets Hemsida 22:00 Branded Candy Merparten av bandets medlemmar träffades över internet för snart två år sedan. En allians som sa "klick" från allra första stund och som med åren utvecklats till ett samspelt kompisgäng.
- Man skulle kunna säga att vi spelar psykadelisk folkrock med toner av pop, country och hårdrock. Det blir lite av varje helt enkelt, även om vi gärna slipper så mycket stämpel som möjligt. Det blir vad det blir.
Bandets Hemsida