Fight Club
16 juni '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Olofsson Prodject Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Violet Vain & Friends Violet Vain låter sig inspireras av de små extraordinära samspelen i vardagen. Musiken är sprungen ur landsbyggstristess, lätt havererade relationer, vänskapshyllningar och sommarnostalgi utan att för den skull låta vardaglig.
- Det är något vetenskapligt intressant som händer i kroppen när jag får sjunga om hur traktorerna i Svalöv kör som galningar samtidigt som jag dansar runt till storslagen jazzpoppig musik. Jag tror de som sett våra konserter känner av det, säger Maja Agnevik som ligger bakom låtskrivandet. Med sig på scenen har hon fem fantastiska musiker och vänner - Violet Vain & Friends.
Bandets Hemsida 20:30 Cherry Edith - Vi försökte vara seriösa men det var svårt att komma någonstans när det knappt gick att att hålla i instrumenten. När Cherry Edit först började repa tillsammans så gjorde man det i ett tjugominusgradigt garage. Men inte nog med att instrumenten stämde ur sig själva var och varannan minut, man hörde dessutom ingenting av det man spelade. Därför flyttade man ut till omtyckta Black Sheep i Solna, där man nu utvecklats i rasande fart. Musiken beskriver de som "oförarglig" och är en blandning utav lite gladare pop och rock, för den som gillar att dansa. Bandets Hemsida 21:00 En Poppel Någonsin hört talas om discopunk? Oavsett så kommer En poppel säkert falla dig i smaken. Gymnasiekillarna blandar det dansanta ur discomusiken med intensiteten från punken och kryddar med välskrivna texter.
- Det handlar inte nödvändigtvis om att vara jättearg hela tiden. Det är inte så vi ser på punk. Vissa låtar betyder inte ett piss, men i det stora hela blir det mycket samhällskritik.
Bandets Hemsida 21:30 Roof Down Roof Down är ett mer eller mindre nystartat band från Stockholm, som träffades över Bandfinder. Väl därifrån har det gått snabbt, mycket tack vare den porta som bandet investerat i och som hela tiden fylls med nytt material som sedan utvecklas och blir till nya starka låtar. Musikgenren har man valt att kalla för grungepop.
- Vi har haft en jävla inspelningsproduktion, vilket har hjälpt att höja låtmaterialet. Det blir mer "in your face" när man kan lyssna på vad man spelat och ta bort det som ska tas bort. En låt blir på sätt och vis riktig först när den finns inspelad.
Bandets Hemsida 22:00 Almost Today Killarna i Almost Today blandar klassisk poppunk med altrock, även om man säger sig ha svårt att hålla sig till en viss genre. Influenserna är många och på Stampen ikväll premieras bandets debut-ep, "Tomorrow is...", som enligt utsago tagit ett tag.
- Det tar oss vanligtvis ett halvår att göra en låt från det att vi börjat skissa på den. Vi började med en låt i slutet av september, och den ändrade vi på senast idag, och vi ändrar oss säkert igen.
Bandets Hemsida