Fight Club
14 juni '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Grave Rape Ritual
G.R.R bildades 2008 med ambitionen att spela tung metall utan att för den skull behöva placeras i ett speciellt fack. Med inslag från trash/death/groove/black/hardcore så är låtarna på debutalbumet "Against The Rotten Music Industry" en bred utbuckling i metalmusiken. Med ett par ändringar hit och dit i konstellationen så betår G.R.R numera fast vid Simon (Sång), Linus (Gitarr), Koch (Bas) och Sebastian (Trummor). Bandets Hemsida 20:00 Viperia

Den nuvarande upsättningen utav Viperia står sig sedan tre månader medan bandet som sådant egentligen funnits i sex år. Tidningen Closeup kallade bandet för en blandning utav trash metal, black metal och 70-80-talsrock. En beskrivning som inte är alltför oriktig.
- Själva tanken var väl egentligen att inte låta som någon annan, men visst är det metal.
Bandets Hemsida 20:30 Smash Train
Smash Train ger sin publik vanlig traditionell rock utan krusiduller. Hemmagjord och hyfsat rak. Bandet har funnits i två år men gör sin första "riktiga" spelning på Fight Club ikväll.
- Jag började skriva låtar och så tvingade jag mina polare att vara med. Lasse hävdade att han kunde spela trummor, vilket visade sig vara en lögn. Men han var ganska duktig på gitarr, så vi kickade basisten och gjorde en liten rockad inom bandet. Man skulle nästan kunna kalla det vårat ledord.
Bandets Hemsida 21:00 Evangeliet
Evangeliet kombinerar något så sällsynt som hårdrock - och Jocke Berg ("som att Look tar Kent i röven"). Soulsmittad skönsång tillsammans med rätt basic, stundtals progressiv, hårdrock som sedan lyfts upp av texter med budskap - alltså evangelium.
- Ordet i sig betyder ju det (budskap), och det har vi som fan. Men namnet är ju annars väldigt ironiskt. Det är ett jävligt fint bandnamn, kristet och härligt, men vi är kanske inte så överdrivet kristna...
Bandets Hemsida 21:30 Rage Invest
Rage Invest har åsikter om allting, och med ett namn som betyder att man inte ska vara rädda för att säga vad man verkligen tycker, är väl kanske inte det så konstigt. Musiken är hård, går snabbt och är emellanåt även explosiv. Egentligen har den väl allting utom skönsång - och keyboard - menar bandet.
- Vi är Sveriges nästa stora band. Och så är det bara.
Bandets Hemsida 22:00 The Junkphone Speakers
Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida