Fight Club
27 maj '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 Mikael Bitzarakis Senast Mikael Bitzarakis stod på Fight Clubs-scenen möttes publiken av ett energifyllt och originellt framträdande. Nu har det gått drygt ett år sedan dess och med höjdpunkter som den nysläppta EP:n "Stanna", ser Bitzarakis och hans 5-mannaband fram emot den fuktiga stämningen på Stampen igen. Musiken beskrivs bäst som svensk pop, färgad av sina jazziga och proggiga influenser, där texterna väger lika mycket som musiken. På Stampen utlovas en blandad kväll med både nytt och redan känt material! Bandets Hemsida 20.00 M.O.A M.O.A består ursprungligen av tre vänner från Sala vars musik "skulle vilja vara rnb, men är rock". Därutöver har killarna tagit in såväl en trummis som en violinist och en pianist, vilket ger musiken en ytterligare tyngd. Kvällens spelning blir den första i Stockholm - men sen väntar andra breddgrader.
- Vi hade tänkt åka till Australien och spela. Vi ska försöka ösa runt här i Sverige ett tag men sen är tanken att köra en "work and travel" och jobba med musik där borta. Helt enkelt försöka tjäna pengar på att spela. Men i värsta fall får man väl plocka bär eller nåt.
Bandets Hemsida 20.30 David Johansson and The Urban Embassies David Johansson har provat på det mesta inom musik. Bland annat spelade han i ett poprockband i över sex år innan invidualisten i honom slutligen fick överhanden och David kände för att uträtta något helt på egen hand. Resultatet blev "något mer akustisk soul med inslag av elektronisk musik".
- Jag har gått på två folkhögskolor här i Stockholm och där fick man prova väldigt många olika stilar. Jag kände väl egentligen redan från början att soul och den sidan utav den moderna musikscenen är mer min stil.
Bandets Hemsida 21.00 Oddworks För inte alls längesen stod Oddworks på ruinens brant, redo att ge upp allt som hade med bandet att göra. Men så fick man lyckligtvis en nytändning, bytte namn och utvecklade det som till en början mest handlade om så kallad basic ska.
- Vi hade en period när vi började skriva lite mer proggressiva låtar, och sen utvecklade vi det därifrån. Vi inspirerades av punken och det gör ju att man tar ett steg från rötterna. Sen försöker man att skapa en egen grej utav det. Man kan lyssna på lite allt möjligt, och med tanke på vad vi gjort så har det varit väldigt blandat.
Bandets Hemsida 21.30 The Drama Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22.00 Budji (med Adée & BeatMakarna) - Hiphopscenen är mycket mindre i Kalmar, men den är också extremt bra. Den är helt klart på uppgång. Kalmarfödde Budji flyttade till Stockholm så sent som i höstas och bestämde sig då för att det var slut på backtracks och dags att istället skaffa sig ett band. Och det har vidare resulterat i de båda solisterna Adé och Tommy, samt soulfunkbandet Beatmakarna och kvällen till ära även Schmooveman. Missa för övrigt inte nya "Dagen då jag drar iväg", som finns att tillgå på bl.a Spotify. Bandets Hemsida