Fight Club
26 maj '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 Goldsmiths Goldsmiths är en skön blandning av röjig indierock och akustiskt mys med inslag av munspel. Inspirerade av allt möjligt låter de som en ljummen, berusad och förälskad sommarnatt fullpumpad av adrenalin! De har spelat ihop i snart 1 1/2 år och har under den tiden spelat på lite olika scener både i och utanför Stockholm. Bandets Hemsida 20.00 Howlin Kings Den muntra trion Ole, Sacha och Mattias utgör Howlin' Kings. Ett renodlat rock n roll-band skräddarsytt för den som gillar just rock n roll och i synnerhet sväng. Musiken är sedan inlindad i någon slags 60-70-talsgardin inrökt av bl.a The Sonics.
- Vi hade sökt samma jobb jag och Sacha, som telefonförsäljare. Så reser man sig upp och presenterar sig, "Hej, jag heter Ole och på fritiden älskar jag musik så det enda jag behöver nu är en trummis och basist". "Hej hej, Sacha heter jag, jag har gått på KMH..." så ryckte jag honom direkt. Vi fick jobb båda två, fast jag slutade efter en dag och Sacha höll ut i tre.
Bandets Hemsida 20.30 La Créme - Vi är ett glatt band som inte tar oss själva på så stort allvar och som lämnar väldigt mycket åt att göra publiken nöjd. La Creme är ett band bjuder på sig själva och ger det där lilla extra. Med mantrat "vi måste göra en grej utav det" har man nischats som ett utpräglat liveband där varje gig är något nytt och minst lika viktigt som det föregående. Så gillar du show, och tycker att det här med glad musik med lite 70-talsrockkänsla låter kanon, är La Creme på Fight Club ingenting du vill missa. Bandets Hemsida 21.00 The Terminal The Terminal gör indiepoprock och träffades på musikgymnasiet Rytmus. Drömmen är att nå långt, och ett första kvitto på bandets kvaliteter kom då man tilldelades Alice Babs ensamblestipendium, för vilket man till sommaren planerar att spela in sin debut-ep. Tills dess når man ut till allmänheten på andra sätt.
- Vi har själva försökt bygga upp lite hype över internet, med utskick och så vidare. Vi har ju det mesta som går att ha just "internetvise", och för femton år sen var det inte alls möjligt att nå ut till så många utan att ha släppt något.
Bandets Hemsida 21:30 Wired in May Wired in May har funnits i drygt tre år och gör passande nog sin Fight Club-premiär just i maj månad. Musiken skriver de tillsammans och sammanfattar det i korta drag som "vanlig pop".
- Poprock, powerpop, lätt amerikanskt... Vi är alla så olika i våra musiksmaker, för att ändå vara så lika på något himla sätt. Det är som gröna och röda äpplen. Men vi har ingen identitetskris utan vi får det att funka jävligt bra.
Bandets Hemsida 22:00 Combustion Combustion är engelska för förbränning och enligt bandet själv rätt representativt för musiken. Detta trots att man egentligen inte vet hur man ska beskriva den mer än att den känns väldigt självklar.
- Vi ifrågasätter aldrig det vi gör, utan det blir bara så självklart på nåt sätt. Vi gör andra roligare saker än att snacka sönder det även om folk väl skulle placera det i nån sorts indierockgenre. Men för oss är det bara mycket energi och framförallt självklart.
Bandets Hemsida