Fight Club
25 maj '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 Great Garb Great Garb är en trio starka musikindivider som träffades redan på högsstadiet, där man "tvingades" spela ihop ett band på musiklärarens order. Fyra år har gått, och även om två av bandets ursprungliga fem medlemmar droppat av, håller man ihop fortfarande och kommer nu långväga, från Dalarna, för att göra en spelning i huvudstaden.
- Vi har väl redan slagit igenom i orten vi kommer ifrån, men nu är det läge att få in en fot på andra håll. Inte för att låta för självsäker, men jag tror det kommer funka - för det är jävligt bra.
Bandets Hemsida 20.00 Fuchsia - Fuchsia är tre saker. En färg, en växt och en person i en bok. Själva personen är en prinsessa som lever stora delar av sitt liv i sitt rum och fantsierar om att det ska komma en riddare och ta med henne på ett äventyr. Och så kommer det slutligen en kille och tar sig in i hennes hemliga rum och gör henne sur. Det är viktigare att drömma än att få det uppfyllt. Fuchsias västerländska pop handlar i mångt och mycket om att hitta hoppet i det hopplösa och att ge upphov till en slags atmosfär och stämning. Bandets Hemsida 20.30 The Glade Glade betyder som bekant glänta, öppning, och var vill man hellre vara än där saker och ting händer och tar sin början? The Glade är ett glatt spontant gäng som strålat samman från såväl Lund som Stockholm och Frankrike, och som dessutom ser fram något oerhört att faktiskt spela på just Stampen.
- Vi skulle gärna kalla det rock, men alla ska ju hela tiden sätta olika etiketter. Kallar vi det däremot indierock så inbegriper det ju den prentiösa publiken också - och den behöver vi.
Bandets Hemsida 21.00 Gift Efter två-tre månader som band beslutade killarna i Gift att plötsligt skrota allt tidigare material och tänka om. Farväl glada melodier, dur och Frälsningsarmén. Välkommen distade gitarrer, moll-ackord och höga volymer.
- Vändpunkten kom när vi spelat in våran första låt och tänkte "det här är så jävla dåligt". Man hade svårt att se sig själv i spegeln, helt enkelt. Så vi distade gitarrerna och slutade ha gitarrerna under hakan som Frälsningarmén och blev sen mer Kent och BD. Då kändes det mer rätt. Det är lättare att ha en image som är häftig än glad och gullig, haha.
Bandets Hemsida 21:30 The Gloria Story Vännerna i TGS "goes way back" även om konstellationen som sådan var relativt oprövad när bandet bildades för ett knappt år sedan. Ett gäng som tröttnat på sina stagnerade resp projekt och brann för att spela i ett aktivt band som ville någonstans. Det 60-70-talssmittade rockbandet fann helt enkelt varann i drivkraften.
- What you see is what you get. Inga onödiga finesser bara för att utan det handlar bara om att spela och sjunga så bra som möjligt. Vad gäller influenser så försöker vi vara rätt obundna till allt sånt, men det går väl inte att komma ifrån att man växt upp med ex Thin Lizzy, Led Zeppelin och Kiss men vi försöker inte kopiera någon.
Bandets Hemsida 22.00 The Hyper Actives The Hyper Actives spelar rock och gör det snabbt och intensivt så att ingen hinner tröttna. Låter som en blandning av 50-talsrock, Venom, en riktigt allvarlig seriekrock i hög hastighet på Autobahn och lite annat. Bandets Hemsida