Fight Club
24 maj '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 The Autopilots Från Tyresö och Tyresö Gymnasium kommer The Autopilots, ett tre man starkt rockband som spelar något man i det närmaste kan likna vid grunge. Bandet har funnits i ett och ett halvt år och man delar alla en omättad kärlek för musik.
- Vi gör inte det här för att uppnå nånting utan mest för våran egen skull. Självklart skulle jag gärna se att vi tog ett steg till, men det är inte hela världen. Vi är väldigt inne på musik och gör det för att det är kul och för att skapa något. Får vi nånting för det så är det förstås skitkul, men det känns också ganska långt bort just nu.
Bandets Hemsida 20.00 A Handful of Samie Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20.30 Blank Generation Blank Generation är i första hand ett gäng kompisar som trivs ihop och som ses mer eller mindre varje dag. Och tillsammans har man spelat modern garagerock sedan 2006.
- Det märkliga med det här är att det inte borde funka. Det är emot alla odds. Vi gillar i grund och botten helt olika saker. Men trots att vi stått och tjurat innan så är vi alltid glada när vi går av scenen. Det spelar ingen roll vad vi tycker för stunden för musiken gör det glatt. Det är livemusik, i sitt esse.
Bandets Hemsida 21.00 Nick Danger Nick Danger har funnits i ganska precist ett år, och består av fyra vänner från Tyresö som träffades redan i grundskolan. Under året som gått har bandets svängiga rockmusik givetvis utvecklats åt det bättre, men framförallt har man lärt känna varandra riktigt väl.
- Vi ska åka på en liten tågluff genom Europa i sommar, med bandet. Jag tycker det visar på hur bra polare vi blivit. Tanken var att vi skulle åkt bil och tagit med oss gitarrer, men nu får det bli tåg istället och då blir det rätt svårt.
Bandets Hemsida 21:30 Kaskelot Första upplagan av Kaskelot bildades redan 1993 av tre bröder och deras kusin. Men efter en tragisk bortgång las bandet på is för att inte återupptas på åtta år. Nu är man tillbaka med en uppdaterad arsenal, som ett nytt band, då det aldrig kan bli detsamma igen.
- Dels är alla är sjutton år äldre men personligen så tror jag att inställningen till musik förändrats. Det var mer att man höll sig till en viss sorts musik. Nu vill jag bara släppa lös allt och se var det hamnar. Det är mycket mörkare nu, och det har säkert att göra med att alla har varit med om ganska mycket.
Bandets Hemsida 22.00 Canis dei Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida