Fight Club
22 maj '10
Plats: Alcazar Nalen, David Bagares g 15
T-bana: Hötorget
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 Challis Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20.15 The Ocean Choir - Något som går igenom som en röd tråd är att det finns en längtan och nån slags romantisk nostalgi i allting. En svårmodig romantik med en nästan lite bitter biklang. Så förklarar Ocean Choir själva sin musik, och summerar väl egentligen det hela rätt väl. Jonna och Erik värnar om den svenska visskatten och blandar in intressanta takter från bland annat pop, blues men även balkan. Så nog svänger det även till ibland. Bandets Hemsida 21.00 Johannes Sparén Johannes Sparén är vad man i folkmun kallar en singersongwriter. Men ursprungligen härstammar hans musikintresse i bluesen, för vilket han får utlopp för i sitt band Tension Grace. Men nu handlar det alltså om Johannes - enbart Johannes - och det musikintresse som växt fram efter att han sökt sig till artister såsom Tom Waits, Bob Dylan och Damien Rice.
- Min granne tycker jag låter som två sågar som gnids mot varann, och därför har jag tvingats hålla till i tvättstugan. Så det har blivit lite av min oas.
Bandets Hemsida 21.45 Branded Candy Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22.30 Drevet Drevet består av fyra tjejer från fyra olika håll i landet (Östersund, Småland, Sandviken och Varberg) som funnits sedan oktober 2009. Namnet kom till sedan man anordnat en så kallad bandnamnsfest och valt mellan femtio olika förslag, och musiken kan i det närmaste beskrivas som country- och folkinspirerad vispop - på svenska.
- Det är både trallvänligt och gemytlig. Samtidigt som det ger lite vårkänsla sådär.
Bandets Hemsida 23.15 Ella D'oro Personen bakom artistnamnet heter egentligen Emelie Berg och Ella D'Oro är namnet på en av hennes hjältar. Musiken hon spelar rör sig i ett gränsland mellan pop, electro och indie som gärna fylls ut med mycket känslor och eftertänksamhet.
- Jag älskar vackra melankoliska melodier blandat med lite råare beats och ett distat sound. Det är kontrasterna som inspirerar mig.
Bandets Hemsida