Fight Club
15 maj '10
Plats: Alcazar, Nalen David Bagares g. 15
T-bana: Hötorget
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 Confess Det är nu två år sedan Confess senast gästade Fight Club. Sedan dess har medlemmar kommit och gått, medan bandet som helhet vuxit både på scen och i replokalen.
- Vi har spelat jävligt mycket live och musiken har utvecklats nåt brutalt. Vi experimenterar mer och det har väl nästan gått lite mer åt hårdrockshållet, medan vi förut spelade mer simpel punk. Vi har helt enkelt lärt oss mer avancerad musik, fast på en lättlyssnad nivå.
Bandets Hemsida 20.15 Ampliphyre Även om hjulen snurrat en aning trögt på sistone är Ampliphyre verkligen inget band att räkna bort. Tvärtom så är bandet nu på gång igen med full styrka, där större delen av energin ligger i att få ordning på det nya materialet - såväl på scen som i studio. Med eller utan chockröda trådar.
- Det ska inte kunna placeras in så lätt, men samtidigt har vi ju inte total frihet i det vi gör. Vi skulle aldrig släppa en jazzlåt helt plötsligt eller spela hiphop, men annars är tyglarna relativt lösa inom den typ av hårdrocksmusik vi gör.
Bandets Hemsida 21.00 Vanessa Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21.45 Marble Sun Rockbandet Marble Sun blandar skön attityd med det bästa från rockscenen. Man har dessutom sjösatt sin officiella hemsida (marblesun.se) och utsetts till "Veckans band" i tidningen FRIDA. - Ingen blev väl egentligen tillsagd utan det var en kompis till mig som jag tror prenumererar på FRIDA, som upplyste oss. Bandets Hemsida 22.30 My Dezert My Dezerts musik är "ganska enkel", och fungerar lite som en bro mellan Audioslave och Neil Young. Och man minns tillbaka till första FC-mötet med värme. - Vi gjorde inga fel, utan det gick verkligen över förväntan. Vi lurade ljudteknikern också, och sjöng svagt på soundchecken för att köra stenhårt på spelningen sen. Bandets Hemsida 23.15 Social Animal - Det är rock liksom, i ganska enkel form. Men vi kommer alla i bandet från olika håll. Våran trummis exempelvis har mest spelat jazz tidigare, medan gitarristen har spelat i metal, och jag själv är fostrad med Led Zeppelin. Basisten är mer progg. Social Animal har varit med om mycket som band, bland annat tappade man för en tid sedan sin basist sedan han supit ner sig på KGB och "försvunnit in i dimman". Men lyckligtvis fann man av en slump en ny basist, även detta på krogen, och sedan dess har det rullat på stadigt. Bandets Hemsida