Fight Club
12 maj '10
Plats: Debaser Slussen
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20.00 Feed Me Dolly - Jag har aldrig hört svensk rock som ens påminner om det vi spelar. Så det känns som det är ett litet vakuum som Feed Me Dolly fyller. Bandets Hemsida 20.30 Coby Core Stora delar av Coby Core träffades redan på högstadiet, men det var inte förrän för ett knappt år sedan som man blev det Coby Core man är idag. Bandets egen ideologi är att "ta tillbaka musiken", då man tycker att det blivit för mycket nonsens runtomkring på sistone. Musiken kallar de för fresh pop.
- Ambitionerna och huvudmålet är givetvis att bli världskända, men först och främst ska vi ta över Stockholm.
Bandets Hemsida 21.00 Andrasko Det är nu lite mer än ett år sen som Andrasko var på Fight Club sist - och mycket har hänt. Bland annat så har finska Varpu tagit över sången, vilket bidragit till att musiken fått en mer nästan soulig klang. Men annars är såväl jazzen som popen bevarad, även om den kreativa processen i sig även den utvecklats.
- Alltsammans känns lite mindre introvert, och mer utåt, nu. Alla är med och bidrar vilket känns mycket bättre. Låtarna i sig skiljer sig rätt mycket från varandra även om de i grunden bygger på ett schysst beat allihop.
Bandets Hemsida 21.30 Ben Hogun Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22.00 High On Heels - Texterna är väl lite vulgära, även om man kanske inte tänker på det själv. Det är ju inte direkt konstigt som sagt att de uppfattas så. Det är ganska dramatiskt alltihop, vi både skriker och stönar en del. I och med detta har bandet också på senare tid fått höra både det ena och det andra om sin till synes smutsiga muisk. Allt från gangstergrunge till horrorstoner och erotisk sluskrock. Låter detta därför lockande, vilket det givetvis gör, så bör du inte missa High On Heels tredje framträdande på Fight Club. Bandets Hemsida 22.30 Dance And Forget När det kommer till Dance And Forget handlar det uteslutande om glädje. Allt började som ett konceptband en gång i tiden men har på sikt växt till ett sju man starkt musikkollektiv, som dock kunnat vara betydligt fler.
- När vi bodde i Lund så var vi sjukt många. Man bjöd in folk på fyllan bara de kunde spela, "jaså du spelar piano? Hur känner du inför att börja spela trumpet?". Det var väldigt mycket fylleanda över alltihop.
Bandets Hemsida