Fight Club
12 maj '10
Plats: Debaser Medis
T-bana: Medborgarplatsen
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20.00 Sound Of Trains And Aeroplanes Nyligen återfanns bandets på samlingsskivan "Burn All the Small Towns 2", sedan man som enda Stockholmsband plockats upp av skivbolaget Panic & Action. Nu är förhoppningen att den kontakten ska öppna dörrar som är få band förunnat. Men först finns planer på en andra musikvideo samt en platta. Och Fight Club förstås.
- Fight Club i allmänhet känns jävligt positivt och proffsigt. Det finns egentligen inga andra arrangörer som är bättre. Det är alltid nåt att se fram emot. Och Debaser Medis är en scen vi inte stått på tidigare så det blir en ny och rolig erfarenhet.
Bandets Hemsida 20.30 Shouting Terry Tre år gamla Shouting Terry gjorde ett av sina allra första gig på just FC, och sedan dess har det hänt en hel del med bandet och dess alternativa poprock. Mycket tack vare en viss man - producenten Otto Wellton.
- Det är lätt att göra det svårt för sig, så vi har istället försökt göra det så enkelt som möjligt. Vi har har alltid haft bra melodier och harmonier utan att riktigt kunna placera de, men Otto lärde väl oss att analysera låtarna bättre. Man kan inte ha sjuttio gitarrslingor som tar ut varann utan det gäller att "killing your darlings" och ha med det som verkligen passar.
Bandets Hemsida 21.00 Curly Ann - Det är väl intresset och passionen för genren som är grunden lite. Musiken i sig är glad, tjärnfull men också lite naiv. Curly Ann är ett band som på sitt eget vis väljer att tolka countryn och väva in såväl pop- som rockreferenser. Bandet smittar ohämmad glädje omkring sig och att stå till är i det närmaste omöjligt. Vi har sagt det förut, men säger det igen - ta chansen! Bandets Hemsida 21.30 Someone Sen Someone drog igång våren 2006 har bandet utvecklat ett mer synthbaserat poprocksound med en hel del stråkmattor och distade gitarrer. Men trots att det i förstahand är popen som står i fokus, är det inte tal om någon som helst uppsluppen gladpop.
- Just på Fight Club blir det kompakt men ganska så mörkt. Inte så värst trallvänligt. Vi försöker alltid ha en röd tråd för varje spelning.
Bandets Hemsida 22.00 New Arrivals Nu är man återigen tillbaka, än en gång med nytt namn. Man skulle dessutom kunna säga att New Arrivals, sedan det att sångaren Martin drog på semester under en längre period, på sätt och vis fötts på nytt och börjat om på ny kula. Musiken däremot håller fortfarande alternativ karaktär.
- Det finns ett starkare intresse nu hos allihopa och det känns som att vi verkligen hittat rätt. Vi behövde den här pausen, och nu har vi börjat komma igång ordentligt. Det blev för mycket förut.
Bandets Hemsida 22.30 Royale Madness Efter dom stora framgångarna med spelningen för fiskmåsarna och badankorna på Debaser slussen och de Döv Blindas Riksförbund så drar Royale Madness nu igång sin ospecifierade Världsturne! Vi startar på Debaser Medis och rör oss sedan som ett askmoln över världen och kommer troligvis även stänga en och annan flygplats på... vägen. Bandets Hemsida