Fight Club
8 maj '10
Plats: Allhuset, Universitetet
T-bana: Universitetet
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
21.30 The Charging Chimps Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22.00 Sally's Garage Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22.30 Winston Killarna i rockbandet Winston har spelat ihop sedan 2005 och spelar vad man i det närmaste kan kalla för dansant alternativrock. Man har dessutom ett eget bolag, och planerna är att i fortsättningen släppa sin musik på egen hand.
- Vi vill ge ut vår musik och inte vara beroende utav någon. Sen ser väl branschen ut på ett annat sätt idag än den gjorde förr och just det här med att förlita sig på att bli upptäckt känns osannolikt.
Bandets Hemsida 23.00 Children's Music Children's Music på skiva är en trio, som när man ser dem live kan uppfattas som en sextett. Detta beror antingen på ett mycket skickligt visuellt trolleri, eller att tre bandmedlemmar helt enkelt blir sex. Ingen vet helt säkert hur det hänger samman - bara att det fungerar i praktiken. Children's Music gjorde sin allra första spelning på Fight Club under 2009, och är överförtjusta över att ha blivit inbjudna igen. Sedan sist har de hunnit släppa en EP, 'Songs for Adults', som finns ute på bland annat Spotify och iTunes just nu.
Bandets Hemsida 23.30 The Manks Med två medlemmar stationerade i Norge blir det lätt svårt att hålla saker och ting ihop. Men rockbandet The Manks fortsätter att göra sitt allra yttersta, och inför Allhuset finns ett 100% engegemang från bandets samtliga fyra medlemmar, och sedan sist har man dessutom anammat en egen "slogan".
- Det kan låta lite kaxigt, men apropå Håkan Hellströms "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din" - "Ni vet inte vilka vi är, men vi vet att ni älskar oss".
Bandets Hemsida 00.00 Allout När nu Allout påbörjar sitt fjortonde år tillsammans (nåja, stora delar av bandet åtminstone) gör man det med ursprungsnamnet som överlevt och följt bandet genom alla år. Musiken däremot har lämnat hardcorerötterna, gått via någon slags psyadelika till att nu vara mer nedtonad och strukturerad rockmusik. Bandets Hemsida