Fight Club
7 maj '10
Plats: Alcazar Nalen, David Bagares Gata 15
T-bana: Hötorget
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19.30 The Halley's Band Var sjuttionde år passerar kometen Halley jorden, och det var efter att ha läst om denna komet som bandet tog sitt namn. Detta var fem år sen, och sedan dess har mycket hänt. Killarna har lämnat Gotland och spridit ut sig över landet, men ses ändå tillräckligt ofta för att hålla gnistan och bandet vid liv. Musiken har en härlig fart, och får en inte helt osökt att tänka på band såsom Flamin Groovies, MC5 och The Hives, med soulsmittad sång.
- Om vi vet att alla är hemma (på Gotland) så ses vi och repar men inför spelningar i Stockholm så lånar vi Tobias brorsas replokal och repar där.
Bandets Hemsida 20.30 Animal Garden Therapy Animal Garden Therapy har spelat ihop i ungefär ett och ett halvt år, och har redan kommit långt. Än en gång står bandet på Fight Club-scenen, denna gång på Alcazar, Nalen.
-Vi lyssnar alla mycket på 50,60,70-tals musik och är ganska sköna. Vet inte om det hörs på vår musik?
Bandets Hemsida 21.45 Come on Like Gangbusters Come on like gangbusters är så nära du kommer Camden denna kväll. Bandet, som senast fick Debaser att lyfta, är nu äntligen tillbaka på Fight Club för att ta alcazarpubliken med storm. Därefter, i sommar, väntar just London, där de bl.a. kommer att spela på det legendariska Rythm Factory.
- Det är mycket som händer just nu, och det känns som att det går åt rätt håll.
Bandets Hemsida 23.00 The Mountain Dogs "The Mountain Dogs har blivit dubbelt så erfarna sedan premiären på Stampen i februari, och inför spelningen på Nalen lovar bandet att vara riktigt koncentrerade och bjuda på nytt material. - Så mycket man kan lära sig på två spelningar; drick inte för mycket innan spelning och låt definitivt inte "ljudteknikern" på en irländsk pub leka med instrumenten innan giget. The Mountain Dogs är oerhört laddade inför Nalen och lovar att spela som aldrig förr.
–Vi är inne i ett fantastiskt stim nu med nya låtar till höger och vänster, och detta kommer att bli vår bästa spelning hittills, om inte annat vår näst bästa."
Bandets Hemsida