Fight Club
23 april '10
Plats: Allhuset, Universitetet
T-bana: Universitetet
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Catena Det har inte gått mer än två månader sedan metalbandet Catena var på Fight Club senast. Och spelningen vart så pass lyckad att man nu är tillbaka för att ge ännu mer. Men bandet har mer på gång än så...
- Vi har många bollar i luften. Vi ska börja trycka upp våran skiva, till vilken vi hyrt en illustratör för att göra bookleten. Sen har vi många spelningar. Alla anstränger sig mera nu och försöker visa framsteg.
Bandets Hemsida 20:30 The Davies Cop Efter ett och ett halvt års radioskugga är så Davies Cops tillbaka. Ett band där britpop varvas med 60-talssväng, men som också inbjuder spridda stilar såsom t.ex reggae. Nu satsar bandet på att komma ut så mycket som möjligt - och undvika nervösa missöden...
- Förra trummisen blev så nervös under ett gig att han stack. Det var fri sprit, så alla var fulla och nervösa, och trummisen bestämde sig för att sticka ner till logen, där han låste in sig med en Jack Daniels. När vi kom ner skrattade vi åt det allihop, och jag tog flaskan ur handen på honom och drack upp resten.
Bandets Hemsida 21:00 Dangerbirds Fjärde gången gillt när grabbarna i Dangerbirds är tillbaka på FC-scenen. Dangerbirds spelar traditionellt rak rock utan konstigheter anpassad för fysisk aktivitet. Men i bandet finns också en väldig variationslusta, som gett upphov till en rad olika alias och en rad olika musikstilar. Så sent som för ett år sedan sågs man under namnet Mongo Fatale, men ikväll står man alltså på scen som just Dangerbirds.
- Vi har våran tid och tänkte att vi skulle ge valuta för pengarna.
Bandets Hemsida 21.30 Waterkings "Jag kallar mig Waterkings därför att jag tror på den oändliga eldens mjukbärande omfamningar" Bandets Hemsida 22.00 Barrett Elmore Namnet Barrett Elmore är en komposition av de båda namnen Syd Barrett och Elmore "The King of the Slide Guitar" James, två föredömen som kommit att påverka bandets musik under årens lopp. Då Barrett stått för det psykadeliska, och James för det bluesiga, har bandet utvecklat sin musik till någon sorts flumjazz; jazzig psykadelisk rock inspirerad av 60-talet.
- Jag tycker att det låter jävligt annorlunda faktiskt, om man får lov att vara lite självgod. Det låter varken som 80-talsrock eller speedmetal.
Bandets Hemsida 22.30 Modern Day Apes Modern Day Apes handlar om rock. Ibland melodisk, ibland rak och pumpande. Turerna kring bandets musik har gått fram och tillbaka med starka influenser som Pink Floyd och klassisk rock. Nu verkar dock Modern Day Apes ha grundmurat sin musik i en samtida rocktradion.
- Musik ska kännas och det ska svänga. Det finns fortfarande kvar en del drag av det gamla. Det som en gång fick oss att börja. Antingen tycker man om vad vi gör eller så gör man inte det. Modern Day Apes verkar säkra på sig själva och sin musik. -Vi kör på!
Bandets Hemsida 23:00 Makthaverskan En eller högst två gånger under varje decennium händer något stort i Popsverige. Förra gången det hände, på nollnolltalet, hette bandet Florian. Innan dess, på nittiotalet, hette de Broder Daniel. Nu heter de Makthaverskan. Det har talats mycket om Makthaverskan den senaste tiden. De är från Göteborg och beskriver tristessen som sin främsta drivkraft (känns det bekant?). Alla som har sett dem live har antingen älskat eller hatat det (känns det bekant?). Bandet har en hängiven fanskara som de själva beskriver som en sekt (det kanske också känns bekant?). Bandets Hemsida