Fight Club
7 april '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Brull Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Short for Arthur Rockbandet Short for Arthur bildades för ett knappt år sedan, då Oskar hastigt och lustigt flyttat hem från sin soliga exil i Spanien och väl hemma återanslutit med de båda barndomsvännerna Anders och Staffan. Kort därpå anslöt även Erik och innan man visste ordet av var man en komplett kvintett - från två skilda skolor.
- Vi är två gamla indiekids kontra två gubbrockare. Tänk Tom Petty möter Joy Division. Det är mer Tom Petty-glatt fast med det tunga trummor och melodiska basgångar. Vi sammanför helt enkelt våra tidigare influenser.
Bandets Hemsida 20:30 Balkongen Den elektroniska popduon Balkongens musik är en lyckosam sammandrabbning mellan en casiosynth och en microkorg. Vad som till en början var mer ambientstinnat har nu snarare utvecklats till ett mer dansant midtemposound inbäddat i väldiga reverbtäcken.
- Vi är musiknördar båda två, och väldigt förtjusta i ljud. Vi började snacka om att göra elektronisk musik ihop och det som fanns då var helt enkelt dom här två syntarna. Så vi fick utgå därifrån.
Bandets Hemsida 21:00 Topprovdjur Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Ahead Ahead, som tog sitt namn sedan man slumpat fram första bästa ord ur en Pink Floyd-bok, liknar sin musik vid alternativ rock med melodiska inslag. Alltsammans började som ett musikprojekt på en vårbal , men kom att utvecklas till mer då medlemmarna insett hur bra de funkade, och framförallt trivdes, ihop.
- Vi skriver alla våra egna delar men lyssnar samtidigt väldigt mycket på varann. Man har sina synpunkter på varandra, men det har gått bra ändå. Vi tänker liksom i samma banor.
Bandets Hemsida 22:00 Solomon Grundies Solomon Grundies är det senaste tillskottet till Uppsalas musikscen. Konstellationen, som består av Ivar Wennerholm, Martin Jernling, Jocke Rosengren Ahlund, Zacharias Elinder och Joel Svensson, har sedan sommaren 2009 spelat tillsammans på olika scener i Stockholm, Uppsala och runt Mälardalen. Här finns influenser från jazz, blues och rock till elektronisk pop.
-Vi skriver allt från enkla riffdrivna låtar till finstämda melodier och finner influenser i alla typer av situationer och musikstilar. Vi kommer alla från olika musikbakgrunder och det tar vi nytta av när vi skriver vår musik, vilket märks när man lyssnar på vår nya EP *Monday †Sunday. Vi är vår musik och trivs bäst när vi delar med oss av den live på scen!
Bandets Hemsida