Fight Club
6 april '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Captain Black Beard Efter en vinter av intensivt repande är Captain Black Beard äntligen redo att ta sig an omvärlden. Med sin melodiösa hårdrock blandar man såväl det lite poppigare från Journey och Winger med inslag från den rakare rocken; Kiss, Aerosmith m.fl. Men detta innebär inte att bandet låser sig vid den "typiska" 80-talsstilen. Tvärtom försöker man gå sin egen väg.
- Vi är mer öppna för influenser än så. Vi vill inte bara återskapa nånting som redan gjorts utan istället komma på nya grejer.
Bandets Hemsida 20:00 Reboot Som ett relativt nytt band i musiksverige kämpar Reboot för sin rätt att rocka, och rocka gör dom. Det bandet saknar i erfarenhet tillför dom istället i form av talang och rå attityd. Bandets Hemsida 20:30 GLAS! Glas! är en trio som inte gillar att så många svenska band skriver sin musik på engelska, och "gömmer sig bakom anglofilin". Istället låter man sin musik bäras upp av svenska, självutlämnande texter, som skildrar bandets frontman Fréd och hans leverne. Musiken kallar de för stockrock.
- Stock som i Stockholm och som i kuk. Det är mycket kuk. Även den lugnaste musiken har ju kuk. Annars kan man väl säga att vi är ett Imperiet utan synthar. Det är vad folk säger åtminstone.
Bandets Hemsida 21:00 Bauta Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Matriark - Numera är det ju väldigt sällan som band bara är tre pers, men ljudteknikerna brukar gilla oss. Simple makes perfect! Tremannabandet Matriark består av Malcolm, Wilhelm och John, en trio vars målsättning är att variera sig "så jävla mycket som möjligt". I grund och botten handlar det dock om rak, okonventionell rock, i vilket man bäddat in influenser från såväl den tyngre bluesrocken som det rytmiska 70-talet. Bandets Hemsida 22:00 Slightly Above Average Är det något Slightly Above Average är trötta på så är det uppehåll. Turerna har varit många och timingarna dåliga, men nu känner man hur man äntligen börjar komma igång på riktigt. Vad som en gång börjat som The Hives-ösig punkrock är nu mer popinfluerad rock, eller som bandet själva kallar det: tuff discorock.
- Jag lyssnar en himla massa på elektronisk musik, därav disconerven. Men annars är det väl lite åt Iggy Pop-hållet, med inslag av lite hårdare rock.
Bandets Hemsida