Fight Club
12 mars '10
Plats: Alcazar Nalen,
David Bagares gata 15
T-bana: Hötorget
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20.00 Mind Of A Nation Efter år av komponerande i singer/songwriter anda ville sångaren Gustav Löfstrand utveckla sin musik och skapa ett större sound.
Resultatet blev bandet Mind of a Nation som utgörs såväl av vännerna Love Meyerson, Jonathan Haraldsson och Richard Ericsson. Musiken kan beskrivas som tankfull, suggestiv rock och målet är nu att komma ut på Sveriges musikscen och slå publiken med storm.
Bandets Hemsida 20.40 Emilia Österberg Emilia Österberg upptäckte vispopen när hon flyktigt ögnat sig igenom folkhögskolekatalogen och funnit den göteborgska vislinjen. Därefter är allt historia, och vad som en gång börjat med ett munspel, en gitarr och lite Radiohead är nu plötsligt en slags dynamisk och kvinnlig motsvarighet till... tja, Lars Winnerbäck?
- Jag har bott i England i tre år och kan språket flytande, men så kom jag in på det här med att skriva på svenska. Det ligger ju ändå så nära en på något sätt, och jag kände att jag trodde på allt det jag sjöng och att jag samtidigt kom mig själv närmare inpå.
Bandets Hemsida 21.20 The Carpets - Det var en plötsligt grej bara, jag gillar mattor och att man lägger ner så mycket tid på de, jag respekterar det.
Så förklarar man sitt namn, och när jag sedan frågar om det avspeglar sig i själva musiken, förklarar de att passionen för musik inte är densamma som hos mattor. Och att mattor mer är att betrakta som ett tvångsarbete. Musiken är istället dansant och rockig, och skulle motvilligt kunna beskrivas som alternativ rock. Och budskapet är klockrent, "Vi är precis som mattor. Trampar någon på oss så klarar vi oss ändå, vi håller ihop".
Bandets Hemsida 22.00 Choo Choo Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22.40 AleaKim Michaela Lundin, alias AleaKim, kommer ursprungligen från Göteborg - staden hon kom att lämna för Stockholm för snart fyra år sen. Men precis som Håkan Hellström blir "Stockholm aldrig min (hennes, reds anm) stad", även om det emellertid inte hindrar henne från att låta den nya hemvisten inspirera till ljuv musik.
- Jag har hört allt ifrån exprimentell vispop med touch av jazz, indie och musikal till soulpop och allt vad det innebär. En musikalisk knockout. Men jag har aldrig försökt mig på själv att definiera det, utan jag förlitar mig bara på vad andra sagt.
Bandets Hemsida