Fight Club
6 mars '10
Plats: Plats: Alcazar Nalen,
David Bagares gata 15
T-bana: Hötorget
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Love Lindblom Love Lindblom eller Love and the lovers som han och hans band kallar sig när dem är ute och gigar tillsammans ska du komma och uppleva live om du känner för en rejäl injektion av durpop på svenska! Love droppar pretentionerna och satsar på ren energi och adrenalin! 2009 har varit ett mycket framgångsrikt år för Love. Skivkontraktet med Bonnier Amigo är signat och under 2010 kommer ett nytt samarbete med producenten Kent Gillström att starta. Kent har tidigare jobbat med bland annat Thomas Ruisak, Eagle eye cherry och Stephen Simmonds. Bandets Hemsida 20:50 Henri K 21 år gamla Henrik Ljungqvist från Bromma och hans vänner går under namnet Henri K och samlar sina influenser från alla möjliga håll; allt från Coldplay och Leonard Cohen till The Verve. Det lite rockigare stuket, som kännetecknade Henri K till en början, har skalats av och istället handlar det om att vara "lite mer en laid back singersongwriter".
- Man får ju anpassa sig efter sin publik även om vi föredrar det lite lugnare. Vi släppte nyligen en skiva på egen etikett och förhoppningsvis kommer nästa i oktober.
Bandets Hemsida 21:40 Andrasko Det är nu lite mer än ett år sen som Andrasko var på Fight Club sist - och mycket har hänt. Bland annat så har finska Varpu tagit över sången, vilket bidragit till att musiken fått en mer nästan soulig klang. Men annars är såväl jazzen som popen bevarad, även om den kreativa processen i sig även den utvecklats.
- Alltsammans känns lite mindre introvert, och mer utåt, nu. Alla är med och bidrar vilket känns mycket bättre. Låtarna i sig skiljer sig rätt mycket från varandra även om de i grunden bygger på ett schysst beat allihop.
Bandets Hemsida 22.30 Chirping Sist Chirping gästade Fight Club bestod man officiellt av två gitarrister, medan trummisen fick hoppa in på provisorisk basis. Men när man nu återvänder blott fem månader senare har trummisen David blivit permanent och musiken - "större".
- Det är lite mer fart och fläkt. Det gamla var väldigt lugnt och nästan melankoliskt. Men det är så att om jag börjar lyssna på ett nytt band, och det finns en lugn låt med på skivan, så gillar jag den nästan alltid lite bättre.
Bandets Hemsida