Fight Club
26 februari '10
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Fanny Gustafson Fanny Gustafson påbörjade sitt låtskrivande på allvar för tio år sedan, även om det enligt egen utsago blev kvalikativt först för två år sedan när hon plockade ihop den konstellation som står sig än idag. Däribland återfinns inga mindre än Fannys egen bror och pappa, som i allra högsta grad bidrar till den svängiga, folkinspirerade, popmusik som kännetecknar Fanny Gustafson.
- Jag hann inte riktigt med den där ensamma singersongwritervågen, så jag fick helt enkelt ta till trummor och gitarr. Vi hittade ett nytt sound där som passar oss riktigt bra.
Bandets Hemsida 20:00 Hey Rube - Om man ska hårddra det så finns det väl nån form av rockgrund, fast med influenser från alla möjlga håll; blues, pop och till och med balkan vissa stunder. Bandets Hemsida 20:30 Beautiful Anne - Vi är 5 medlemmar med olika musikaliska bakgrunder varav vår stil vi stolt kallar för Ropofuzz (rock, pop, funk, jazz). Vår ambition är att vara annorlunda, förmedla känsla och kärlek i det vi gör. Vi strävar dagligen efter att göra "vår" grej och hoppas på att slippa mainstream-stämplar. Bandets Hemsida 21:00 Ingrid Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 2nd Walk Vad gäller 2nd Walks musik är mycket detsamma sen sist; kastanjettorienterad calpysohiphop med inslag av vals, rnb och dansbandstango, fast den här gången med inslag av - dödsdepp! Kanonerna är laddade och bandet, som går upp på scen med en nyfödd fascination för Paradise Hotel, räds inte speldagen (Kent på Annexet).
- Kent får helt enkelt vara beredda på att vi drar folk. Folk förknippar ju ofta Kent med Paradise Hotel, och vi gillar båda. Och säg det inte till någon, men jag har hört att Jocke Berg ska vara med nästa år.
Bandets Hemsida 22:00 Paolo/Francesca Namnet är taget från den Gudomliga Komedin utav Dante, och handlar i kort om ett ungt par i kampen för sin omöjliga kärlek. Men bakom musiken döljer sig inga allegoriska utsvävningar, utan istället spelar Paolo/Francesca i grund och botten rockbaserad musik med såväl fusion- som funkinslag. Bandets Hemsida