Fight Club
20 februari '10
Plats: Alcazar Nalen, David Bagares gata 15
T-bana: Hötorget
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Barrett Elmore Namnet Barrett Elmore är en komposition av de båda namnen Syd Barrett och Elmore "The King of the Slide Guitar" James, två föredömen som kommit att påverka bandets musik under årens lopp. Då Barrett stått för det psykadeliska, och James för det bluesiga, har bandet utvecklat sin musik till någon sorts flumjazz; jazzig psykadelisk rock inspirerad av 60-talet.
- Jag tycker att det låter jävligt annorlunda faktiskt, om man får lov att vara lite självgod. Det låter varken som 80-talsrock eller speedmetal.
Bandets Hemsida 20:50 The Queue Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:40 Icons On Television Postpunkkvintetten Icons On Television gör i och med kvällens spelning sitt sjunde framträdande på Fight Club. Och för dig som mot förmodan lyckats missa bandet får här alltså en ny chans.
- Sist vi spelade, på Landet, blev vi avbrutna för att grannarna klagat på ljudnivån. Så man kan säga att vi har en halv spelning kvar från Landet i oss. För min del var det ett litet misslyckande, så nu ska vi få tillbaka den där känslan av att göra ett riktigt bra framträdande. Det blir 150% gig på 20 minuter.
Bandets Hemsida 22:30 Bad Hairday Bad Hair Day bjuder sin publik på slyngelpop av klassiskt 60-talssnitt. Detta trots att man till en början tänkt sig mer klassisk rock n roll. Men så upptäckte killarna plötsligt Peter Doherty och The Libertines.
- Vi har varit i London och spelat fyra gånger totalt, varpå Babyshambles (Dohertys "nya" band, reds anmn) såg en spelning och tyckte vi var bra. Så därför frågade de oss om vi hade lust att vara förband till dem, och det är klart att vi hade.
Bandets Hemsida