Fight Club
16 februari '10
Plats: Debaser Slussen, Karl Johans Torg 1
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 LeChuck Västerortsvännerna i leChuck firar nu sju år tillsammans, och allt började som ett skolprojekt hemma i Bromma. Och med tiden har man blivit allt mer seriösa, och gått från Green Day, via Fear of the dark-covers, till en egen självklar stonerrock.
- Vi blir mer och mer opretentiösa. Det viktiga är att ånga på som ett stort tåg, och det ska vara lite som ett tåg som kör över en.
Bandets Hemsida 20:00 Lynx And Me ”If an angry lynx eats a butterfly, the future will change”. Det var orden jag hörde då jag gick i den svettiga, dock manliga, replokalen i centrala Sollentuna. Fem grabbar/män välkomnade mig med lite tillgjord blyghet, för sexappealens skull. Jag gillar ju sånt, och jag gillar även musiken som Lynx And Me gör. Bandets Hemsida 20:30 The Mudders The Mudders är ett band som föredrar att spela på mindre scener, "så att publiken känner spottet i ansiktet". Musiken har de valt att kalla för heavypop, och är frukten av ett mångårigt lyssnande på Ebba Grön, grunge och random 60-talsmusik. Bandets Hemsida 21:00 Riff Knives Efter det bejublade uppträdandet på UNG08-festivalen i Kungsträdgården i Stockholm den 12 augusti 2009 tog Riff Knives under hösten steget in i hemmastudion för att spela in och mixa sin första EP. Efter många långa timmar framför mixerbordet och ett mycket givande samarbete med producenten Fredrik "Fres" Söderström är nu "Rattle For Fame EP" färdig, något som vi nu firar med denna orimligt hypade spelning på Debaser Slussen. Grabbarna är taggade till tänderna och levererar live klockan 21.00 resultatet av höstens arbete. Bandets Hemsida 21:30 Original High Five Original High Five bjuder upp sin publik till dans när man återigen spelar på Fight Club med sin reggeainspirerande skapunk.
- Det finns ju egentligen ingen som inte gillar oss. Det var en snubbe som sa att vi lät som fulla sextonåringar en gång - men det ser jag fan nästan som något positivt.
Bandets Hemsida 22:00 Sound Of Trains And Aeroplanes Det är mycket på gång hos Sound of trains and aeroplanes. Inte nog med att man precis släppt en musikvideo (som finns tillgänglig på Youtube) utan man har dessutom blivit erbjudna att ha med en av sina låtar på en samlingsplatta samtidigt som man planerar att spela in ytterligare en demo.
- Musiken har väl egentligen inte förändrats sen sist, utan snarare utvecklats. Det är nästan radiovänlig rock; amerikanskt och modernt. De flesta som har hört oss bruka säga just "amerikanskt".
Bandets Hemsida