Fight Club
5 februari '10
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Bohemian Lifestyle Bohemerna festade, söp och uppskattade musik. Ungefär så ser Bohemian Lifestyle på sin egen tillvaro också. Musiken beskrivs som laddad actionrock med höga gitarrer men också med en hel del melodi. Någonstans mellan Backyard Babies och Papa Roach. Något som irrerar grannar.
- Vi repar i ett garage, ett skyddsrum, av betong men med tunna trädörrar. Vissa säger att man ska öppna och spela, men då kommer griniga tanten från det gula huset och klagar.
Bandets Hemsida 20:00 The Midweek Session Club - Vi höll på att solla mellan en massa olika namnförslag, och det här kom väl egentligen upp då vi repat onsdagar (i mitten av veckan) sen vi började november 2004.
En början som tog fart på fyllan under en vild fotbollsavslutning, på en finlandsfärja. Redan måndagen därpå stod man i replokalen för första gången och idag, blott fem år senare, beskriver man det man spelar som popmusik med mycket gitarrer och mollackord.
Bandets Hemsida 20:30 Not To Be Televised Popkvinetteten Not to be televised gräver djupt bland melankoli och vemod och hittar där en fin analog balans mellan text och musik. Men några galna upptåg är det inte tal om.
- Vi vet inte hur vi ska kunna få ihop oss med hela popstjärnelivet, det blir ju lite av en kulturkrock. Det är ju en del barn och sånt där, katter, inblandat. Jimmy Hendrix hade ju 70 barn och var rock n roll ändå. Han vabbade säkert typ varje dag.
Bandets Hemsida 21:00 Klaas Kravallgrind När en av medlemmarna misslyckades med att sälja in namnet hos sin kusin insåg man att man likväl kunde dra igång själva. Nu har bandet funnits i dryga fyra år, och musiken beskrivs i grunden som punk, såväl i musiken som i lyriken.
- Jag är alltid ute efter nån slags punkig känsla. Men sen måste det inte alltid innebära attt vi spelar punk, utan punk går ju att klämma in i alla genres. Det viktiga är alltså inte att spela punk utan att behålla den där punkiga känslan, som tilltalar mig. .
Bandets Hemsida 21:30 The Superjams The Superjams är ett kompisgäng på tre, som spelar något de själva väljer att kalla för dödspop. En sorts svängig partyrock som inte helt osökt för tankarna till Kalifornienrockarna i Queens of the stone age. Men The Superjams är bredare än så.
- Vi brukar få höra att det låter lite som ett modernt Cream.
Bandets Hemsida 22:00 Franc Lucas "- Vi spelar bara sån här vanlig rock. Det folk har hört men ändå aldrig har hört." Bandets Hemsida