Fight Club
4 februari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Johan Dencker Johan Dencker undviker gärna att genrebestämma sin musik, men med kniven mot strupen så handlar det helt enkelt om vispop. Allt började med att Johan satt hemma på sängkanten och skrev, och musiken föll sig tämligen naturligt.
- Det har varit lite smått sporradiskt. Jag har spelat en del i Malmö och så i Lund. Där har det mer varit en del blås och stråkar, medan det i Stockholm mer blivit violin och piano.
Bandets Hemsida 20:00 The Crooked Highways Namnet fick man sedan man suttit och letat igenom en drös Dylanlåtar efter den perfekta frasen och fallit för textraden "the crooked highways" från Hard Rains Gonna Fall. Musiken däremot har tagit en längre resa,och började växa fram när ena halvan, Erik, tolkade den svenska visskatten och istället kände för att skriva musik på egen hand.
- Det är melodier och ackord, som man sedan bygger in i olika skal helt enkelt. Vi är väldigt svaga för det här med tunga, sentimala tangos och ödesmättad romantik, som när man sitter med en cigarett i handen på en bar i paris.
Bandets Hemsida 20:30 Ida Wiklund Ida har älskat musik så länge hon kan minnas, men började skriva låtar först vid tretton års ålder. Detta sedan hennes pappa haft en gitarr ståendes och lärt henne de tre ackord han kunnat. Och mycket har hänt sedan dess. Ida har upptäckt Lars Winnerbäck, varit förband åt Stefan Sundström och jämförts med Melissa Horn.
- Man måste ligga på om man ska nånstans i den här världen. Man får inte se några hinder, utan vara målinriktad. Givetvis vill man ha någon som sköter allt runtom, det tar på krafterna att sälja sig själv rent utsagt. Men man lär sig och jag har dessutom haft en del tur.
Bandets Hemsida 21:00 Mount Avalanche Mount Avalanche är inte bara namnet på ett av kvällens band, utan också på ett berg i Nya Zeeland. Ett berg som bandet i hemlighet drömmer om att få spela på toppen av. Musiken besrkiver de som alt-country rock, även om de inser att det är svårt att uppfinna en ny genre.
- Nu har vi inte repat så mycket på sistone, utan mer jobbat på våran debut-ep, som är planerad att släppas nu i slutet av januari. Det har varit en långdragen process, men det har helt klart varit värt all möda.
Bandets Hemsida 21:30 The Halley's Band Var sjuttionde år passerar kometen Halley jorden, och det var efter att ha läst om denna komet som bandet tog sitt namn. Detta var fem år sen, och sedan dess har mycket hänt. Killarna har lämnat Gotland och spridit ut sig över landet, men ses ändå tillräckligt ofta för att hålla gnistan och bandet vid liv. Musiken har en härlig fart, och får en inte helt osökt att tänka på band såsom Flamin Groovies, MC5 och The Hives, med soulsmittad sång.
- Om vi vet att alla är hemma (på Gotland) så ses vi och repar men inför spelningen på stampen så kommer vi att låna Tobias brorsas replokal i Stockholm och repa där.
Bandets Hemsida