Fight Club
3 februari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Shivers Indierockbandet Shivers hämtar stor del av sin inspiration från den brittiska vågen, "the brittish invasion". Allt från tidiga Arctic Monkeys till snarlika britpopakter. Ändamålet är att vara så smarta som möjligt i texterna - och hoppas att någon märker det.
- Vi har på sistone börjat integrera lite synthpop i det här också. Vi köpte en microkorg med småtangenter, som inte alls är tänkt att spela vidare snygga slingor på, utan mer roliga. Det är inte alls unikt men vi kände direkt att det blev ett riktigt lyft för oss.
Bandets Hemsida 20:00 The Mountain Dogs The Mountain Dogs är en trallvänlig rockgrupp, som väver samman country med pop för att sedan rocka till det. Bandet har inte funnits alltför länge och spelningen ikväll är bandets första.
- Vi är ju egentligen rätt värdelösa alla fyra, så det blir rätt enkla ackordföljder. Men det är inget fel med det, vi trivs med att vara trallvänliga och dåliga även om vi ju är jävligt bra på det vi gör. Men ingen av oss har direkt erfarenhet av våra instrument, jag vart tvungen att spela klassisk musik när jag var yngre, och man hade inte så mycket för att spela fiol på högstadiet.
Bandets Hemsida 20:30 Johannes Sparén Johannes Sparén skulle man kunna likna med en svensk Bob Dylan. I vanliga fall axlar han manteln som tung rocksångare i bandet Tension Grace. Andra kvällar står han på scen som sig själv och sjunger ut sina livsbetraktelser på svenska. Det andas Cornelis och Sundström, och passar utmärkt in på en klubb på söder. Bandets Hemsida 21:00 Emelie Berg Efter smått misslyckade bandkonstellationer lite här och var, och folkhögskolestudier i musik, känner sig Emelie nu äntligen redo att stå på egna ben för första gången. Influenserna sina hämtar hon från electropopen, men också från indie- och den alternativa popscenen.
- Men det ligger väl nåt slags vemod eller melankoli över alltsammans, lite nedtonat. Det är en väldig blandning.
Bandets Hemsida 21:30 King Romeo Vanligtvis går man under flaggen indierock, men musiken kan också liknas vid en lite softare rock med vaga popinfluenser. Soundet härstammar från flera olika håll, då bandets fyra medlemmar har olika inkörtsportar in i musiken. Där den ena exempelvis fostrats i jazz, har den andra fostrats i mer klassisk rock. Och det ger även musiken en större bredd.
- Varje instrument lever sitt eget liv, men inte på det sättet att man kan urskilja att jag spelar jazz, eller att han kör klassisk rock. Istället blir allt en ny grej.
Bandets Hemsida 22:00 LeSpleen Alltsammans började som ett projektarbete, där man fick i uppgift att framföra Radioheadlåtar. Därefter fick killarna blodad tand att testa lyckan själva och startade därefter LeSpleen. Små element från "Radioheaderan" finns förvisso kvar, men bandet blandar på sitt eget sätt pop och rock, med udda taktarter och faktiskt också lite noisevibbar.
- Det är en väldigt stor blandning. Vi har två absoluta extremer. Coldplay i det ena hörnet av ringen och frijazz i det andra.
Bandets Hemsida