Fight Club
2 februari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Softcore Radio Softcore Radio är ett rockband från Stockholm och startades i 2005 av Andreas Törner och Erik Keiler och efter ett antal auditions så fanns även gitarristen Örjan Gatu med i bandet. Håkan Jonsson anslöt senare som basist. 2008 släppte dom sin första ”riktiga” demo/skiva med 8 låtar: ”Turn out your lights” som blev en riktig succé. Hösten 2009 blev händelserik. Först släppte de sin nya EP ”Nothing in between” som även den fick ett varmt mottagande. Kort därefter lämnade basisten Håkan bandet och han ersattes av Fredrik Solenberg som nu spelar bas och dessutom gör sin första spelning med bandet. Bandets Hemsida 20:00 Podge Nyligen hemkomna från Mali, Afrika, där de tillbringat de senaste veckorna med festivalspelningar och getslakt kan ni bara ana hur peppade dessa tjejer är att få spela på hemmaplan! För närvarande mixas nya skivan som förväntas bli färdig i slutet av februari. Musiken dom spelar kommer få er att dra på smilet och röra fötterna till groovet. Bandets Hemsida 20:30 El Poncho Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Brendas Awakening Brendas Awakeing har funnits i närmare tre år, men blev inte kompletta förrän bandets nya trummis anslöt för närmare två månader sen. Musiken omfamnar en hel del stonerrock, och påminner i sina bästa stunder om band såsom Motörhead, Queens of the Stone Age och Nirvana. Men enligt de själva är det "väldigt ösigt - med betoning på ös".
- Det är någonting som passar alla oss rätt bra. Så länge det är ösigt och rockigt så är jag med.
Bandets Hemsida 21:30 Social Animal - Det är rock liksom, i ganska enkel form. Men vi kommer alla i bandet från olika håll. Våran trummis exempelvis har mest spelat jazz tidigare, medan gitarristen har spelat i metal, och jag själv är fostrad med Led Zeppelin. Basisten är mer progg.
Social Animal har varit med om mycket som band, bland annat tappade man för en tid sedan sin basist sedan han supit ner sig på KGB och "försvunnit in i dimman". Men lyckligtvis fann man av en slump en ny basist, även detta på krogen, och sedan dess har det rullat på stadigt.
Bandets Hemsida 22:00 Los Puukkos Paradoxical är engelska för paradoxal, men när det kommer till bandet själva är man inte det minsta av den varan. Istället går Paradoxical rakt på sak med sin progressiva dödsmetal, som i regel bygger på två komponenter. Det ska groova, och det ska svänga.
- Vi har väl inte gigat mer än sju-åtta gånger, men vi börjar komma till ett stadie nu när man får komma ut lite mer. Man måste ha en repetoar, och det tar ju liksom ett tag att få ihop en låtlista. Man vill ju ha låtar man kan stå för, helt enkelt.
Bandets Hemsida