Fight Club
7 januari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Emilia Österberg Emilia Österberg upptäckte vispopen när hon flyktigt ögnat sig igenom folkhögskolekatalogen och funnit den göteborgska vislinjen. Därefter är allt historia, och vad som en gång börjat med ett munspel, en gitarr och lite Radiohead är nu plötsligt en slags dynamisk och kvinnlig motsvarighet till... tja, Lars Winnerbäck?
- Jag har bott i England i tre år och kan språket flytande, men så kom jag in på det här med att skriva på svenska. Det ligger ju ändå så nära en på något sätt, och jag kände att jag trodde på allt det jag sjöng och att jag samtidigt kom mig själv närmare inpå.
Bandets Hemsida 20:00 Andreas Challis Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Elbis Elbis är en poptrio med sångaren tillika låtskrivaren Andreas Lissbol i spetsen, som började spela ihop efter ett spontant möte mellan Andreas och gitarristen Torulf.
- Vi sprang in i varanda på en fest där en gitarr åkte fram, som han sen visade sig vara riktigt duktig på. Så jag slängde ut frågan och han var på direkt. "Men du kanske ska lyssna på mina låtar först innan du bestämmer dig?", sa jag och han svarade "Nej, jag skiter i vad du spelar - lovar du mig en spelning så kör vi".
Bandets Hemsida 21:00 Leonard Harrysson Leonard Harrysson är en grubblande man som hellre låter sin musik tala än att diskutera den. Tillsammans med en gitarr och ett munspel gav han för ett blott år sedan upp vardagsrumsmusicerandet som istället förbyttes i bland annat då Fight Club. Men om framtiden som väntar är ljus eller inte vill han inte gå in gå särskilt mycket.
- Händer det så händer det... Jag försöker få alltsammans till ett kall. Jag försöker se det på det viset.
Bandets Hemsida 21:30 Linn Öberg är en Singer/Songwriter som har en självklarhet och originalitet i sitt uttryck och i sina låtar. Hon har spelat på många scener runt om i London och ser nu fram emot att sprida sin musik även i Stockholm. Inspirerad av artister som Regina Spektor och Ray LaMontagne, skapar Linn akustisk musik som är drömsk, innerlig och medryckande.
Men det är framförallt Linns röst - med en på samma gång stark och känslig ton - som berör och fångar lyssnare i alla åldrar
Bandets Hemsida 22:00 Jocke Nilsson Allt började för snart åtta år sedan när nu 24-årige Jocke Nilsson började tolka Cornelis Vreeswijk på olika trubadurtillställningar landet över och en dag upptäckte att han lika gärna kunde börja skriva på egen hand. Och visst hör man var Jocke har sina musikaliska rötter. Detta blandat med uttrycksfulla Tomas Andersson Wij-vibbar som gör Jocke Nilsson och hans musik väldigt behaglig.
- Det har nog alltid varit sån här musik. Man har ju sjungit allt möjligt genom åren, men jag har alltid varit mycket för visor överhuvudtaget. Det blir nytt material hela tiden men samtidigt så lever det gamla kvar.
Bandets Hemsida