Fight Club
6 januari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Hillman Hunter Hillman Hunter, med smeknamnet Hillmans, kommer från Uppsala. Efter att ha spelat i Uppsala några år och varit med på Grooves prenumerantskiva har de nu sin första spelning i Stockholm. De inspireras lika mycket av the Clash som av Ulla Billquist och Johnny Cash. Låtarna handlar om galna kvinnor, pyromandåd och den mörka uppländska slätten, där alla i bandet är födda och uppväxta under åttiotalet. Bandets Hemsida 20:00 The Glade Glade betyder som bekant glänta, öppning, och var vill man hellre vara än där saker och ting händer och tar sin början? The Glade är ett glatt spontant gäng som strålat samman från såväl Lund som Stockholm och Frankrike, och som dessutom ser fram något oerhört att faktiskt spela på just Stampen.
- Vi skulle gärna kalla det rock, men alla ska ju hela tiden sätta olika etiketter. Kallar vi det däremot indierock så inbegriper det ju den prentiösa publiken också - och den behöver vi.
Bandets Hemsida 20:30 Karma Tree - Det fanns ju inga egentliga tankar på hur det skulle låta när vi började. Men vi var väldigt inne på indie, vilket vi dessutom kallade alltsammans, även om det aldrig blev så. Vi sa väl att vi var det eftersom vi hamnat i nåt slags förvirrat tonårs-state-of-indie, och kände att det nästan räckte med att säga att man var det.
Vad bandet däremot spelar idag råder det delade meningar om; där somliga ser proggig metal ser andra postrock, medan andra rentav kallar det för exprimentell pop. Valet är fritt.
Bandets Hemsida 21:00 AleaKim Michaela Lundin, alias AleaKim, kommer ursprungligen från Göteborg - staden hon kom att lämna för Stockholm för snart fyra år sen. Men precis som Håkan Hellström blir "Stockholm aldrig min (hennes, reds anm) stad", även om det emellertid inte hindrar henne från att låta den nya hemvisten inspirera till ljuv musik.
- Jag har hört allt ifrån exprimentell vispop med touch av jazz, indie och musikal till soulpop och allt vad det innebär. En musikalisk knockout. Men jag har aldrig försökt mig på själv att definiera det, utan jag förlitar mig bara på vad andra sagt.
Bandets Hemsida 21:30 Great Garb Great Garb är en trio starka musikindivider som träffades redan på högsstadiet, där man "tvingades" spela ihop ett band på musiklärarens order. Fyra år har gått, och även om två av bandets ursprungliga fem medlemmar droppat av, håller man ihop fortfarande och kommer nu långväga, från Dalarna, för att göra sin första spelning någonsin i huvudstaden.
- Vi har väl redan slagit igenom i orten vi kommer ifrån, men nu är det läge att få in en fot på andra håll. Inte för att låta för självsäker, men jag tror det kommer funka - för det är jävligt bra.
Bandets Hemsida 22:00 Love Lindblom 2009 har vart ett framgångsrikt år för Love Lindblom. I våras signade han med skivbolaget Bonnier Amigo och förlaget Bolero. Tillsammans gav de ut singeln "Till min syster". Sen dess har det rullat på bland annat med live framträdande i SVT, Artikel i Frida, medverkan i Julgalan på Annexet under hela december och en duett tillsammans med Staffan Hellstrand.
- Jag och mina producenter kommer att börja jobba med nya låtar i januari och snart släpps singel nummer två!
Bandets Hemsida