Fight Club
5 januari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Post Eastwood Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Nattbussen Nattbussen är ett Stockholmsbaserat nyproggband som delar ut en och annan käftsmäll här och där och vars texter, istället för att bli politiska, är såväl känslosamma som raka. Bandet har funnits i fyra månader, och då man bara är tre, och en gitarr kort, skulle man lätt kunna tro att ljudbilden stagnerar - men tvärtom.
- Det blir lite mera fritt med en gitarr, och mer utrymme till alla. Det blir roligare att lyssna på, samtidigt som trummisen får ta och slå lite hårdare. Det är enklare att strukturera och dessutom blir det lättare ojämnt om man är två.
Bandets Hemsida 20:30 The Fuzzy Halo Det borde vara svårt att missa att medlemmarna i The Fuzzy Halo har en och annan sextiotalsskiva i skivbackarna där hemma. Men när de fyra bandmedlemmarna träffas i replokalen möts influenser från olika håll och kanter, mixas samman och ut kommer nån slags rockmusik. Bas, trummor, två lead-gitarrister/sångare är sättningen och med musik och text ger dom vardagens trivialiteter mytiska proportioner. Bandets Hemsida 21:00 Choo Choo Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Jaggerbomb Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:00 Colossus Colossus har ena foten i hårdrocken, doomträsket, medan den andra står och trampar på den lite nyare metalscenen och den tillhörande poströrelsen. Inom kort förväntas man äntligen släppa nya epen "Mechanical Engineering of Living Machines", men dessförinnan är det dags för Stampen.
- Det är nog ganska medryckande, om än rätt omskakande. Det är inte jättesnabbt men ej heller jätteösigt. Det är lite invecklade partier här och var som liksom bygger på extatiskta strukturer inombords.
Bandets Hemsida