Fight Club
4 januari '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Three Days In Darkness Three Days In Darkness uppkom sedan några av bandmedlemmarnas forna konstellationer lösts upp och banat väg för nya idéer. Musiken bygger i grunden på trash- och dödsmetal, men befinner sig just nu i någon slags övergångsfas åt det mer progressiva. Annars repar bandet inte särskilt ofta, men intensivt, och kompletterar det man inte hinner med i replokalen genom att nöta järnet hemma på rummet i Uppsala.
- Det finns väldigt få ställen att spela på, och just metal är väl inte sådär jättestort i Uppsala. Man får liksom konkurrera med band som Entombed för att överhuvudtaget få spela.
Bandets Hemsida 20:00 Dissolution Dissolution är ett metalband som inte repar ofta, men effektivt, och som ägnat månader åt att, sedan i somras, försöka hitta just sin musik. Musik som ligger någonstans mellan heavy och trash metal, och som "inte är tyngre än Iron Maiden - inte mycket i alla fall".
- Det beror helt på olika influenser. Det märks ju av varifrån en låt kommer. Vissa låtar är melodiska och mer gitarrbetonade, medan vissa är mer flummiga och enkla, beroende på vem som skrivit de.
Bandets Hemsida 20:30 Bursting Veins Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Catena Catena är italienska för kedja, och symboliserar enligt bandet själva medlemmarnas alla idéer, som hänger samman som just en kedja. Sin musik sammanfattar de som progressiv metalcore - även om man till en början, sådär på dinosauriernas tid ungefär, verkade som Bullet for Valentine-coverband .
- Vi skulle bli nya Bullet liksom. Men det blev så trist i längden och vi kände att vi istället ville göra något nytt. Våran dåvarande andragitarrist ville inte spela progressivt, utan det skulle ha det så lätt som möjligt hela tiden. Men så hoppade han av och man kan säga att käpparna i hjulet gled ur i farten.
Bandets Hemsida 21:30 Untold Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida