Fight Club
27 december '09
Plats: Hornstull Stramd
T-bana: Hornstull
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Dangerbirds Fjärde gången gillt när grabbarna i Dangerbirds är tillbaka på FC-scenen. Dangerbirds spelar traditionellt rak rock utan konstigheter anpassad för fysisk aktivitet. Men i bandet finns också en väldig variationslusta, som gett upphov till en rad olika alias och en rad olika musikstilar. Så sent som för ett år sedan sågs man under namnet Mongo Fatale, men ikväll står man alltså på scen som just Dangerbirds.
- Vi har våran tid och tänkte att vi skulle ge valuta för pengarna.
Bandets Hemsida 20:00 Melu Efter ett långt sommarlov så är de gitarrdrivna indierockarna i Melu äntligen tillbaka i matchen - mer peppade än någonsin. Den mest avgörande skillnaden sedan sist är att man mer konsekvent kommit att organisera var och ens roll i bandet med en förhoppning om att det ska utveckla musiken ytterligare.
- Men sen är vi jävligt bra live, och visst är det en sliten klyscha men vi försöker ändå att ge jävligt mycket och vara väldigt energiska när det gäller.
Bandets Hemsida 20:30 Herr Bertrand - Vi visualiserar Herr Bertrand som en äldre herre med speciella drag.
Men vem denne gode Bertrand egentligen är, var han kommer ifrån och hur han kan tänkas se ut är något som får tillskrivas fantasin. Namnet däremot kommer ursprungligen från ett datorprogram, för vilket en viss Bertrand stod ansvarig. Likt sin Hässelbygranne Ken Ring sjunger bandet på svenska, men där och då skiljs deras vägar. I stället är Herr Bertrand svårdefinerade, folkpopiga och till viss del även elektroniska.
Bandets Hemsida 21:00 Joackim Zwahlen & Kompaniet Missade du Joackim Zwahlen & Kompaniets succéspelning på Mosebacke senast? Då ger vi dig här en ny chans.
- Det är väl en kollision mellan folkrock och vispop, skulle jag vilja säga. Och nu när vi är ett komplett kompani är det verkligen hundra kaliber hela vägen.
Bandets Hemsida 21:30 Erik Henebratt & Grabbarna Grus Få akter på FC har fått sån uppmärksamhet som Erik Henebratt. Vardagspoeten från Haninge levererar sylvassa samlevnads-betraktelser på svenska. Musiken har blivit både rockigare och poppigare, men Erik är noga med att understryka att det fortfarande är texterna som står i fokus.
- Nu har det varit mycket om en jävla brud... Men jag sjunger om grupperingar i samhället och de problem som finns med vad man ska välja och hur man ska, vilka grupper man ska tillhöra. Det är lite jobbigt för oss ungdomar, känner man.
Bandets Hemsida 22:00 Papier Maché Det mesta har kommit att "rulla på" för Papier Maché på sistone. För tre månader sedan släpptes bandets nya ep, och precis som tidigare handlar det om allt som oftast glada popmelodier med framträdande slingor som den här gången kryddats med mer ös än någonsin tidigare.
-Vi skriver nog lite för många låtar för vårat eget bästa. Men det är så svårt att välja! Man skulle kunna säga att växeln är dragen på alla plan. Tidigare så var vi division sex, nu är vi division fyra med sikte på Seria A, eller kanske La Liga.
Bandets Hemsida