Fight Club
18 december '09
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Oh My God Vännerna Charlotte och Karin utgör Oh My God, en akustisk duo som helt och hållet spelar utefter känsla, och som kryddar alltsammans med vacker stämsång. Alltsammans började med en fyra år lång startsträcka där tjejerna ägnade sig åt att improvisera fram sin musik, och det var egentligen inte förrän i maj som det började skrivas på riktigt. Nu är man dock på gång mer än nånsin. Bandets Hemsida 20:00 Nico The Band Nico, sedermera nico the band, bildades 2005 i Njutånger, Hälsingland. Namnet var frånbörjan någon form av hyllning till Christa Päffgen, mer känd som Nico, kanske mersom fascinerande företeelse både musikaliskt och bildligt än något annat. Där slutar också parallellerna med nico the band, stilmässigt så handlar det om något helt annat. Nico the band spelaralternativ rock med sköna ljudmattor och gitarrslingor. Bandets Hemsida 20:30 Velourious “Listen, this is the thing. If you don’t spot the sucker at the table for the first 30 minutes of the game – you are the sucker.” – Matt Damon, Rounders
Det är vad Velourious omedelbart slänger ur sig när man ber dem beskriva sin musik. De säger att de antingen kommer bli ett av världens största band, eller världens största suckers. Eller att de bara har sett Rounders för många gånger. ”Svaret finns på Strand...”, viskar en av dem... ni får avgöra själva.
Bandets Hemsida 21:00 High Drive Orchestra High Drive Orchestas musik återfinns någonstans i gränslandet mellan rock och pop, men är samtidigt frukten av flera olika viljor som alla drar åt olika håll. Men till skillnad från många andra band med meningsskiljaktigheter så är det just dessa avvikelser som gör bandet så bra.
- Det brukar sällan bli något tjaffs, utan vi är bra på att lyssna på varann och säga vad vi tycker. Och är det något som någon verkligen, verkligen strider för så brukar vi andra ge med oss.
Bandets Hemsida 21:30 Coby Core Indie-/Rock-bandet Coby Core har funnits i drygt fyra månader, trots detta har de hunnit spela på några schyssta stockholmsscener. Musiken är väldigt enkel att ta till sig med ”catchy” melodier och bra drag.

Text/foto: Coby Core
Bandets Hemsida 22:00 Musikkollektivet 50x50 Mycket har hänt sedan popreggeabandet Musikkollektivet senast gästade Fight Club. Inte nog med att man spelat i Barcelona, och upprepande gånger uppträtt i svensk radio - bandet har dessutom kommit långväga i inspelningarna av vad som är tänkt att bli deras debutalbum. Något releasedatum är ännu inte satt, men går saker och ting vägen kommer skivan vara tillgänglig från jan-feb.
- Inget är förutbestämt men det är vad vi satsar på. Men även om det inte finns något spikat datum så kan ni räkna med tidernas releasefest!
Bandets Hemsida