Fight Club
27 november '09
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Superjams The Superjams är ett kompisgäng på tre, som spelar något de själva väljer att kalla för dödspop. En sorts svängig partyrock som inte helt osökt för tankarna till Kalifornienrockarna i Queens of the stone age. Men The Superjams är bredare än så.
- Vi brukar få höra att det låter lite som ett modernt Cream.
Bandets Hemsida 20:00 The Mudders The Mudders är ett band som föredrar att spela på mindre scener, "så att publiken känner spottet i ansiktet". Musiken har de valt att kalla för heavypop, och är frukten av ett mångårigt lyssnande på Ebba Grön, grunge och random 60-talsmusik. Bandets Hemsida 20:30 Vital Addiction - Vad vi spelar? Det är lite rockigt, lite popigt, och nästan lite amerikanskt. Men det är ju ungefär som att fråga en målare om sin favoritfärg. Stockholmsbaserade Vital Addiction är nu äntligen tillbaka på Fight Club. Tanken är att ge publiken "orgasm i deras ear pussys", och man låter hälsa att man är "asgrymma på stagedives". Så man kan väl lätt konstatera att det kan sluta precis hur som helst. Dumt att missa kanske? Bandets Hemsida 21:00 Daniel Shots - Det är dansant, lättlyssnat men väldigt smutsigt på nåt sätt. Musiken bygger väl i grund och botten egentligen ganska mycket på intensitet, energi och starka refränger.
Så beskriver medlemmarna själva Daniel Shots, som föddes över ett par öl på Söderkällaren. Sedan dess har mycket hänt, och ikväll står man på Strands scen inför en entusiastisk publik. Ingenting du vill missa.
Bandets Hemsida 21:30 Original High Five Original High Five bjuder upp sin publik till dans när man återigen spelar på Fight Club med sin reggeainspirerande skapunk.
- Det finns ju egentligen ingen som inte gillar oss. Det var en snubbe som sa att vi lät som fulla sextonåringar en gång - men det ser jag fan nästan som något positivt.
Bandets Hemsida 22:00 Dance And Forget När det kommer till Dance And Forget handlar det uteslutande om glädje. Allt började som ett konceptband en gång i tiden men har på sikt växt till ett sju man starkt musikkollektiv, som dock kunnat vara betydligt fler. - När vi bodde i Lund så var vi sjukt många. Man bjöd in folk på fyllan bara de kunde spela, "jaså du spelar piano? Hur känner du inför att börja spela trumpet?". Det var väldigt mycket fylleanda över alltihop. Bandets Hemsida