Fight Club
13 november '09
Plats: Mosebacke Etablissement , Stora Nygatan 5
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:50 Henri K 21-årige Brommasonen Henrik Ljungqvist går under namnet Henri K, ett projekt som började framför Cubase i pojkrummet för många år sedan. När Henrik sedan började på RML (Rockmusikerlinjen) träffade han många intressanta människor och innan han visste ordet av var man fyra. Idag är Henri K mer av ett band, där Henrik förvisso svarar för det mesta av låtskrivandet, men där alla medlemmerna kompletterar varann och skapar... ja, vadå?
- Senast jag försökte definera det så sa jag feelgood med fina körer. Annars är det väl lite av en blandning mellan Glen Hansard och Jack Johnston. Men då undrar "vanligt folk" bara vilka de är, haha.
Bandets Hemsida 20:30 Eating Pebble Eating Pebble kommer att släppa sin första skiva på fredag och de vill att Ni ska komma och festa med dom. Med ett skivsläpp i Tyskland i ryggen, en ny musikvideo uppe på youtube och deras Indie-pop-rockande refränger kommer de ta sig an Mosebackescenen sprudlande av energi och glädje. Bandets Hemsida 21:10 Erik Henebratt & Grabbarna Grus Haninges alldeles egen Cornelis Vreeswijk är tillbaka på Fight Club. Den här gången ihop med Christoffer, Rarre, Niklas och Fredrik som Grabbarna grus. Texterna är lika självklara och träffsäkra som tidigare, och musiken i allra högsta grad lätt att ta till sig. Djupa serenader blandas med sylvass samlevnadsironi. Bandets Hemsida 21:50 Local Dealers Local Dealers är en sammansättning skickliga musiker vars vägar korsades längs krogstråken på Söder. Richard Langborg och Mikael Korposoff sökte helt sonika medlemmar att förverkliga sina ambitioner ihop med. En sökning som tog många, många år på var sitt håll. - Man har spelat i andra band och träffat mycket folk i festsvängen och på efterfester. Men det har inte blivit ett skit gjort. Förrän nu då, när har vi hittat en riktig bag. Och det är värt väntan även om det varit jävligt frustrerande. - Och så är vi jävligt snygga på scen Bandets Hemsida 22:30 Waterkings "Jag kallar mig Waterkings därför att jag tror på den oändliga eldens mjukbärande omfamningar" Bandets Hemsida 23:10 Bomb91 Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida