Fight Club
30 oktober '09
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 My Dezert My Dezerts musik är "ganska enkel", och fungerar lite som en bro mellan Audioslave och Neil Young. Och man minns tillbaka till första FC-mötet med värme.
- Vi gjorde inga fel, utan det gick verkligen över förväntan. Vi lurade ljudteknikern också, och sjöng svagt på soundchecken för att köra stenhårt på spelningen sen.
Bandets Hemsida 20:00 Martin Ekman Martin Ekman är en singer/songwriter med svenska texter, som tisigare i år släppte singeln "Själsfrände". Musiken beskriver han som tidlös akustisk vispop, med texterna i fokus. Martins singel spelas på bl.a. P4-Riks, men om du vill provlyssna redan nu kan på länken här till höger. Bandets Hemsida 20:30 Curly Ann - Det är väl intresset och passionen för genren som är grunden lite. Musiken i sig är glad, tjärnfull men också lite naiv.
Curly Ann är ett band som på sitt eget vis väljer att tolka countryn och väva in såväl pop- som rockreferenser. Bandet smittar ohämmad glädje omkring sig och att stå till är i det närmaste omöjligt. Vi har sagt det förut, men säger det igen - ta chansen!
Bandets Hemsida 21:00 Lynx And Me ”If an angry lynx eats a butterfly, the future will change”. Det var orden jag hörde då jag gick i den svettiga, dock manliga, replokalen i centrala Sollentuna. Fem grabbar/män välkomnade mig med lite tillgjord blyghet, för sexappealens skull. Jag gillar ju sånt, och jag gillar även musiken som Lynx And Me gör. Med en nysläppt låt, inspelad i Molotovs studio, tar småpojkarna (?) sig an de lite större scenerna, första steget: F.C. Heroes/ACE på Strand. (De gillar fortfarande djur) Bandets Hemsida 21:30 Momo Orchestra Momo Orchestra är 10-mannabandet som sakta men säkert lägger beslag på Stockholms musikscen med funk, soul, glädje och dans. Bandet, som består av den kaxigaste sångrösten söder om nordpolen, den svängigaste rytmsektionen i stan tillsammans med Skandinaviens mest exklusiva blåssektion, utlovar en spelning där ingen lämnas stillastående!
- Det finns inte så himla mycket sånt här i Stockholm, så vi vill bidra med någonting. Bryta oss ifrån indiepoppen och electron, som man ju är rätt trött på vid det här laget.
Bandets Hemsida 22:00 The New Heaven Dieppe Idén med The New Heaven Dieppe är att knyta ihop medlemmarnas olika kreativa områden. Hittills har det resulterat i kläder och musik. Musikalistk präglas ljudbilen av analoga syntar och elektroniska trummor. I höstas släppte gruppen sin debut EP på det egna bolaget TNHD. Gruppen består av Andy A och Lizette Nordahl. Bandets Hemsida