Fight Club
29 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Blue Day Mansion Namnet är delvis tilltänkt att återspegla bandets musik. Likt en herrgård med nedslitna rum som alla spelar olika sorters musik, har Blue Day Mansion delat upp sitt skapande på ett ytterst finkänsligt vis. Akustiska gitarrer varvas med pianon och fioler i ett höstlikt lugn som vädrar melankoli.
- Vi har inte uppträtt tidigare riktigt. Stampen blir våran andra spelning ihop. Men vi harmoniserar med varann väldigt väl, och har liknande smak och känsla för musik.
Bandets Hemsida 20:00 Emika Klasdotter Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Children's Music Nybildade Children’s Music är en trio som nog i själva verket är en kvintett. Hur det hela egentligen hänger samman är ett mysterium. Vi får nöja oss med att det fungerar i praktiken. Ibland är helt enkelt tre bandmedlemmar fem. När man lyssnar på bandets låtar slås man av det breda spektrum av musik som verkar ha influerat dem. Låtarna varierar i genre och sträcker sig alltifrån brittisk indie till amerikansk country. Bandets Hemsida 21:00 Spleen Den sekelskiftspessimistiska orkestern Spleen [spli:n] består av 3 personer. Musiken kan beskrivas som en blandning av lättare depression och hypokondri, fylld av svårmod, tyngd av livsleda men med inslag av ren extatisk lycka. Något utöver det ovanliga utlovas, okänsliga personer varnas. Bandets Hemsida 21:30 Emelie Rose Efter att ha sjungit sig igenom uppväxten bestämde sig Emelie Rose vid sexton års ålder för att det var läge att pröva låtskrivandet på egen hand. Med gitarren till sin hjälp ägnade sig Emelie således åt "soulsearching" till det att hon funnit sin nisch - just soulen.
- Det var väl det att soulen kom mest naturligt. Mitt hjärta hör liksom hemma där först och främst, och sen hittade jag det här härliga gänget. Och det låter bättre och bättre för varje medlem.
Bandets Hemsida 22:00 Centralskolan Angelica och Katarina utgör duon Centralskolan; två tjejer med humor som träffades i samband med ett hiphopcamp de båda var med och arrangerade i Uppsala för en tid sen. Tillsammans lärde de unga tjejer grunderna i låtskriveri, flow och scennärvaro. Nu står man på scen som ett band, och framtiden ser ljus ut.
- Vi tog precis pressfoton, och i höst blir det spelningar i bland annat Norge, Göteborg, Uppsala och Stockholm förstås. Och så har vi även en ep på gång.
Bandets Hemsida