Fight Club
28 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Softcore Radio Softcore Radio startades i janurai 2005, och har sen dess bara blivit säkrare och säkrare på det de gör. Första skivan släpptes 2008, och går under namnet ”Turn out your lights”.
Lagom till giget på Fight Club släpper dom sin nya EP ”Nothing in between” med fyra spår som enligt bandet ”självklart är det bästa hittills”!
Bandets Hemsida 20:00 Gläntan Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 The Davies Cop Efter ett och ett halvt års radioskugga är så Davies Cops tillbaka. Ett band där britpop varvas med 60-talssväng, men som också inbjuder spridda stilar såsom t.ex reggae. Nu satsar bandet på att komma ut så mycket som möjligt - och undvika nervösa missöden...
- Förra trummisen blev så nervös under ett gig att han stack. Det var fri sprit, så alla var fulla och nervösa, och trummisen bestämde sig för att sticka ner till logen, där han låste in sig med en Jack Daniels. När vi kom ner skrattade vi åt det allihop, och jag tog flaskan ur handen på honom och drack upp resten.
Bandets Hemsida 21:00 Yes I Am Yes I Am bildades i januari 2007 av Gustav och Christoffer som spelat i band tillsammans tidigare. Båda är uppvuxna i Örebro och de bestämde sig för att de ville ändra på stadens stämpel som hardcoremusikens Mecka. Kort därefter rekryterades Christoffers barndomsvän Nicholas till bandet. Bandet började sedan jakten på en bassist som kunde leverera det perfekta, kommersiella bas-soundet. Efter en rad provspelningar med aspiranter som inte höll måttet hittade de Joakim som blev den sista biten i pusslet och Yes I Am var fulländat. Bandets Hemsida 21:30 The Weather - The Weather är jävligt energiskt fast med små gester. Lite som en bomb som briserar tyst.
Kvällens spelning på Fight Club innebär bandets första "riktiga", och för dig som tycker att atmosfärisk rockmusik låter lockande, och att power passion och pop låter som en slående kombination, är detta definitivt ingenting du vill missa. Så för att citera bandet själva: "Pynta upp 60 spänn och kom".
Bandets Hemsida 22:00 Keylas Keylas är en grupp á fyra tjejer och en producent som ägnar sig åt modern dansmusik och allt vad det innebär. Planerna inför framtiden är storslagna, och just nu ligger man och avvaktar i startgroparna, eller produktionsfasen som bandet själva kallar det. Mesta tiden spenderas i studion, men gänget är också noga med att, ihop med bland annat dans, sätta samman en liveshow utöver det vanliga.
- Vi siktar mest internationellt, men Sverige är en väldigt bra sandlåda att öva i, tycker jag. Människor här är så duktiga och kunniga. Feedbacken och konkurrensen är väldigt bra.
Bandets Hemsida