Fight Club
27 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 :Psycho :Daddies Till skillnad från många andra Fight Club-band så kan Psycho Daddys med tryck säga att de var med när allting började. Den första upplagan, Bitch Boys, föddes redan 1977 och nu, 33 år senare, är bandet enligt egen utsago både starkare och mer precisa än någonsin. Inte fullt lika skränigt utan mer som en "blandning av 1977 och Green Day"...
- We fucking invented punkrock.
Bandets Hemsida 20:00 Crescendolls Tänk er QOTSA spela Band of Gypsys och ni har Crescendolls. Ett hårt arbetande stonerpopband med rötterna i 70-talsrocken, som inte bara låter saker och ting hända - utan ser till att saker och ting också händer.
- Många band sitter mest och väntar på att det här skivbolaget bara ska komma och infria alla ens drömmar. Man borde ändra sin inställning och istället tycka att det man gör just nu är skitkul och inte tänka så mycket på framtiden. Man kan ha kul utan den stora budgeten, de stora scenerna eller vad man nu drömmer om.
Bandets Hemsida 20:30 The Concept Killarna i The Concept har varit vänner sedan barnsben men kommer likjämt från mer eller mindre olikartade musikbakgrunder. Rock n roll däremot har alltid varit en gemensam nämnare, och band som Oasis och Libertines är i allra högsta grad influenser till den musik bandet spelar.
- Vi kommer till replokalen och sen spelar man det man känner för och tror är bäst, sen får det bli som det blir. Vi må ha jävligt olika bakgrunder men vi står på en gemensam grund.
Bandets Hemsida 21:00 Newdrive Punkrockbandet Newdrive har lagt sin ribba högt, och beskriver stämningen i bandet som familjär. Man lever Newdrive 24/7, även om det mesta som hitills hänt bandet skett av sig självt. Inte nog med att man redan öppnat för Kid Down, så har man också synts till på New Generation Festival, där man som enda osignade band gick upp mot bl a Sugarplum Fairy, Union Square och Molotov Jive.
- Det har blivit mycket spelningar på kort tid, och vi skulle nästan behöva ett bokningsbolag. Vi jobbar ju alla heltid och då blir det ibland svårt att hinna med.
Bandets Hemsida 21:30 Gott & Blandat Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:00 Pray For Locust Bandet är blott fyra månader gammalt, men har redan lyckats etablera ett sound man känner sig bekväma i; trash hardcore. Men för bandet handlar det om så mycket mer än bara musik...
- Det är också mycket runtomkring, och vi är för gamla för att ignorera det. Ska det hända något så måste man göra det själv, och det spelar ingen roll om det handlar om en befodran på ett jobb eller något annat. Vill man komma nånstans på den här stegen så måste man göra det själv
Bandets Hemsida