Fight Club
26 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Rozenhill Allt började med en demoinspelning 2007 och ett band vars namn ingen lyckades uttala, men kom sedan att utvecklas till vad som idag är Rozenhill. Groovemetal med fokus på sväng och melodi som sedan en tid tillbaka ligger på etiketten Noisehead Records.
- Det är ett indiependentbolag från Österrike. Men det är egentligen så jävla ytligt på så sätt att så fort man har skivbolag så ser arrangörer det som en kvalitetsstämpel. Och visst har det inneburit att vi fått en del spelningar, särskilt ute i Europa.
Bandets Hemsida 20:00 Beyond Visions Beyond Visions går in för att spela skiten ur Stampen, och har aldrig varit mer bekväma i sig själva som man är nu. Sedan gänget sist gästade FC har musiken bara flödat, och den melodibaserade heavymetal bandet spelar har växt i takt med medlemmarna. Går allt enligt planerna kommer bandet dessutom att släppa sin ep lagom till nästa år.
- Vi är nästan lite teatraliska av oss, med en smått melodramatisk inramning. Med tanke på att vi vuxit och att det har hänt mycket med låtarna så ska det bli intressant att se hur publiken reagerar.
Bandets Hemsida 20:30 Beasted Stockholmsbandet Beasted spelar rak hårdrock och undviker allt vad subgenres heter. Medlemmarna träffades via internet, och lyckades efter mycket om och men hitta helt jävla rätt.
- Vi hade en trummis som skulle provträna med oss... Jag träffade honom av en ren slump när jag var på väg hem och han var skittaggad; "vi ska repa och satsa som fan". Jag kände inte honom alls, men vi bestämde att han skulle komma på lördagen. Och så ringde han på fredagen och sa "Dude, I'm drunk, jag kan inte repa imorgon". Och sen fortsatte det bara sådär. Johan, som vi har nu, var helt enkelt den enda som ville repa, haha.
Bandets Hemsida 21:00 Urban Guerilla Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Undecimber 800 fKr bestämde sig Julius Caesar i enlighet med sitt storhetsvansinne för att införa en trettonde månad. Månaden valde han att kalla Undecimber, vilket också är namnet på en av kvällens akter. Undecimber sammanfattar sin musik som gothmetal, där en trummaskin kommit att ersätta trummisrollen.
- Man kan bygga en helt annan ljudbild än vad man kan med en trummis. Och just det här har passat oss bra. Dessutom har man en man mindre att övertala.
Bandets Hemsida 22:00 Evolving Dimension Det vankas lönemåndag på Stampen, och vad passar då bättre för ett par grungeöron än tjugo minuter Evolving Dimension? Tio månader har gått sedan bandet bildades och härnäst väntar släppet av bandets debutsingel.
- Vi vill utveckla musikstilen och eftersom det inte finns så mycket grunge kvar så vill vi ta tillbaka den men samtidigt utveckla den. Vi exprimenterar med grungen och försöka hitta något eget i det.
Bandets Hemsida