F.C. Heroes
20 oktober '09
Plats: Debaser Slussen,
Karl Johans Torg 1
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Aright! Aright! gör i och med Debaser sitt sjätte FC-framträdande, och precis som tidigare handlar det om amerikanskt orienterad indierockmusik med explosiva texter.
- Det är sjukt enkla låtar, vilket jag är väldigt stolt över. Det ska inte behöva bli så jävla svårt. Paul Morley sa en gång att all riktigt bra pop grundar sig i en riktigt jävla bra låt, och med risk för att låta rätt kaxig så måste jag säga att vi just nu har så pass många riktigt bra låtar att det blivit en riktig plåga att sålla ut 20 minuter.
Bandets Hemsida 20:30 Icons On Television Postpunkkvintetten Icons On Television är tillbaka på Fight Club. Musiken är i grunden densamma, även om bandet i och med sångarens flytt till studentparadiset Lund tagit en ny riktning. Det mörka rivet finns bevarat, fast i en ny kostym. Med sångaren på annan ort, pendlades inför spelningar, har man haft mer tid att koncentrera, och fördjupa, det rent instrumentala.
- Vi försöker spela in det vi har i replokalen och skicka ner till Henric. Det här blir faktiskt den första spelningen sen han flyttade och det blir ett nytt Icons, och vi tror att det kommer bli speciellt.
Bandets Hemsida 21:00 Another Nation's National Anthem - Man ger sig ju in i musik och så köttar man ut nånting som sen blir nåt. Vi skiter egentligen i vad det är så länge det är bra. Vi influeras av allt från hiphop och väldigt konstig metal till progg och postrock. Vad vi gör och vad vi lyssnar på hänger inte riktigt ihop.
...och nyligen upptäckte A.N.N.A förbindelsen mellan musik och en iPhone. Därför har Williams leksak kommit att bli lite av en femte medlem. Intresserad av att veta på vilket sätt?
Bandets Hemsida 21:30 Impulsiv Livsstil Vi är jävligt feta vi kan äta väldigt mycket på väldigt kort tid vi har stora munnar och vi är alltid hungriga på mer. Vårt största mål någonsin är mättnad. Bandets Hemsida 22:00 Fritjof & Familjen Fritjof & Familjen har under sina fyra verksamma år bland annat spelat förband åt Black Uhuru och Peps Persson men framförallt gjort många bejublade klubbspelningar. Samarbetet mellan Fight Club och Fritjof & Familjen har varit lyckat och tillsammans har dom fyllt lokaler som Mosebacke, Allhuset och inte minst Strand. Det sju man starka bandet förstärks kvällen till ära med en blåssektion. Bandets Hemsida