Fight Club
9 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Almost Famous Almost Famous är tillbaka, med ett förnyat självförtroende, ett nytt namn och en ny trummis. Just som saker och ting började ljusna valde bandets tidigare trummis alltså att hoppa av, något man i efterhand dock bara ser fördelar i. Bandets nya trummis har nämligen givit gängets rock n roll-punk ytterligare klass bakåt.
- Vi har precis fått oss en manager också, och det är skönt med det stödet, och den feedback man får. Man kan slappna av lite själv och tänka efter noggrannare vilka kort man ska spela.
Bandets Hemsida 20:00 Anna Werkell Anna Werkell har varit verksam inom musiken sedan gymnasieåren, men tiden som soloartist är över. Nu satsar Anna istället på guld och gröna skogar med den recenta sammansättning musiker som tagit plats med henne på scen.
- Man får så mycket mer tillfällen att exprimentera när man har möjlighet att arra upp låtarna, så på så sätt är det här mycket roligare. Jag tycker dock inte om att kalla det singersongwriter, utan skulle väl snarare säga pop med soul- och jazzinfluenser.
Bandets Hemsida 20:30 Hey Rube! - Om man ska hårddra det så finns det väl nån form av rockgrund, fast med influenser från alla möjlga håll; blues, pop och till och med balkan vissa stunder.
Vännerna i Hey Rube! kommer alla från olika delar av landet, men fann varandra i Stockholm genom olika bekanter. Under våren har man lagt i en extra växel, skrivit nytt material och övervägt att utöka familjen med en femte medlem. En medlem som med all sannolikhet återfinns på scen när dessa varma, kompromisslösa filurer gör skäl för sitt rykte på Mosebacke.
Bandets Hemsida 21:00 Johan Sommevåg Johan Sommevåg är tillbaka med tryck efter sommarens ledighet med både nytt fräscht material och ett jordnära självförtroende. Med sin mysiga singer/songwriter-pop gjorde han senast succé på Fight Club Stampen, och när nu Mosebacke och Fight Club Heroes står på tur har han kompletterat med såväl en kontrabas som eventuella percussions.
- Det känns skitbra! Det viktigaste är att det känns äkta och på riktigt alltihop, utan att låta för pretto. Och det känns verkligen.
Bandets Hemsida 21:30 Milou Milou är ett gäng vanliga vardagshjältar med en ovanligt bra känsla för musik. För tillfället är man fullt sysselsatta med inspelningarna av den nya skivan, medan singeln "The End Of A Fairytale" går varm på Spotify. Med sin alternativa poprock charmar man instinktivt sin omgivning, och senast bandet besökte Fight Club fick man sig en positiv överraskning.
- Inte nog med att spelningen vart otroligt lyckad, det small dessutom till på våran Facebook efter spelningen. Vi fick säkert 150 nya fans på två dygn.
Bandets Hemsida 22:00 Kitchen Sink Movement Indierockbandet KSM har kommit långväga med sin musik sen sist. Framförallt har melodierna kommit att hamna i ännu större fokus än tidigare liksom bandets precisa texter. Egentligen rör det sig om rak indierock med åtskilliga influenser. Inför Mosebacke utlovas både nytt material och förnyad energi för de som är intresserade av vad bandet har att erbjuda.
- Senast vi spelade på FC så fick vi liksom vända in och ut på materialet för att ens fylla ut speltiden. Nu däremot har man så pass mycket bra att plocka bland att man får välja bort låtar, och det känns lite som ett kvitto på att man kommit längre.
Bandets Hemsida