Fight Club
8 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Andreas Moe Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Kookie Dough Vännerna Charlotte och Karin utgör Kookie Dough, en akustisk duo som helt och hållet spelar utefter känsla, och som kryddar alltsammans med vacker stämsång. Alltsammans började med en fyra år lång startsträcka där tjejerna ägnade sig åt att improvisera fram sin musik, och det var egentligen inte förrän i maj som det började skrivas på riktigt. Nu är man dock på gång mer än nånsin.
- Vi har inte haft så mycket spelningar i sommar, men vi har varit iväg till London och spelat in en musikvideo. Sen så spelar vi mycket på stan som gatumusiker.
Bandets Hemsida 20:30 Ingrid Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Mary N'diaye Mary Ndiaye, 22 år gammal från Stockholm med rötter från Sengal & Gamiba, blandar DanceHall med EuroDance och Pop/Rock. Förlagd låtskrivare vid Air Chrysalis Scandinavia, skriver hon inte bara sin egen musik, utan även till andra artister. Hon har bland annat. varit förband till Dancehall-akter som den Jamicanska syskonduon Brick & Lace och Kevin Little. Bandets Hemsida 21:30 2nd Walk 2nd walk har inte bara gigat med Dogge Doggelito, gjort high five med Bryan Adams och diskuterat musik med Kicken från The Poodles. Man äger också sina alldeles egna instrument och spelar något så spännande som kastanjettorienterad calpysohiphop med inslag av vals, rnb och dansbandstango. Till Mosebacke förväntas man dra en, inte bara peppad, utan också internationell publik.
- Det är en massa utbytesstudenter som kommer att komma. Hong Kong, Frankrike, Kina, Japan... Vi får se hur det blir!
Bandets Hemsida 22:00 Paolo/Francesca Namnet är taget från den Gudomliga Komedin utav Dante, och handlar i kort om ett ungt par i kampen för sin omöjliga kärlek. Men bakom musiken döljer sig inga allegoriska utsvävningar, utan istället spelar Paulo / Fransesca i grund och botten rockbaserad musik med såväl fusion- som funkinslag. Bandets Hemsida